Καιρός: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μπορεί το φαινόμενο να μην συμβαδίζει με τα υπόλοιπα φαινόμενα, όμως ο καιρός έχει στήσει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα πλήξουν την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, ‘Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 09 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά.Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Αττική

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά.Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου.

 

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 10-03-2017

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θαΣημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7Μποφόρ.Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.