Κ. Γαβρόγλου: «Ναι» στη μείωση των μαθημάτων σε Β’ και Γ’ Λυκείου

Κ. Γαβρόγλου: «Ναι» στη μείωση των μαθημάτων σε Β’ και Γ’ Λυκείου

Υπέρ της μείωσης των μαθημάτων που διδάσκονται στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου τάσσεται ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος χαιρέτησε την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τις αλλαγές στο Λύκειο.

«Πρέπει το Λύκειο να αποκτήσει έναν αυτόνομο ρόλο, να παίξει το ρόλο του στη μαθησιακή διαδικασία. Άρα χρειάζεται ριζική αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου κι αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν έχεις 18 και 15 μαθήματα», είπε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ριζικής μείωσης των μαθημάτων.

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν θα πρέπει να διδάσκονται πάνω από επτά μαθήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα σύστημα στον κόσμο που να μην έχει εξετάσεις από τη μία βαθμίδα στην άλλη», σημειώνοντας πως

«πρέπει να αναβαθμιστούν οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, άρα να αναβαθμιστεί το απολυτήριο και να βρούμε έναν τρόπο που σιγά σιγά ο βαθμός του απολυτηρίου θα είναι αυτός που θα σε βάζει μέσα στο πανεπιστήμιο. Διότι αν έχεις τελειώσει ένα σχολείο κι έχεις δώσει τις εξετάσεις που πρέπει να δώσεις, νομίζω αυτό πρέπει να σε βάζει μέσα στο Πανεπιστήμιο».

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.