4 χρόνια χωρίς τον Steve Jobs

4 χρόνια χωρίς τον Steve Jobs

Στις 5 Οκτωβρίου του 2011 «έφυγε» ο Steve Jobs και σήμερα ο Tim Cook έστειλε ένα συγκινητικό memo στο εργατικό δυναμικό της εταιρίας. «Ο Steve ήταν ένας ευφυής άνθρωπος, με πολύ απλές προτεραιότητες. Αγαπούσε την οικογένειά του πάνω απ΄ όλα, αγαπούσε την Apple και τους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψε τόσο στενά και πέτυχε τόσα πολλά. Ποια είναι η κληρονομιά του; Τι βλέπετε γύρω μας; Μια απίστευτη ομάδα που ενσαρκώνει το δικό του πνεύμα καινοτομίας και δημιουργικότητας. Τα καλύτερα προϊόντα στη Γη, τα οποία αγαπούν οι πελάτες και ενδυναμώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, στα επιτεύγματά τους, στους τομείς της τεχνολογίας και της αρχιτεκτονικής. Εμπειρίες έκπληξης και χαράς. Μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει. Μια εταιρεία με έντονη αποφασιστικότητα για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και την χαρά που έφερε στους αγαπημένους του. Μου είπε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι ήλπιζε να ζήσει αρκετά για να δει τα κατορθώματα των παιδιών του.
Ήμουν στο γραφείο του το καλοκαίρι με τη Λορίν και τη μικρότερη κόρη τους. Οι ζωγραφιές των παιδιών προς τον πατέρα τους είναι ακόμα εκεί, στον πίνακα του Steve. Αν δεν γνωρίσατε ποτέ τον Steve δεν αποκλείεται να έχετε δουλέψει με κάποιον που τον είχε γνωρίσει ή που ήταν εδώ όταν διοικούσε την Apple.
Αν θέλετε μπορείτε να μας σταματήστε και να μας ρωτήστε πως ήταν στην πραγματικότητα. Σας ευχαριστώ όλους που τιμάτε τον Steve συνεχίζοντας τη δουλειά του και που τον θυμάστε γι’ αυτό που ήταν αλλά και γι’ αυτά που πίστευε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.