1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 γρ. ζάχαρη (40 γρ. + 100 γρ.)
- 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (1 κ.γ + 1 κ.γ.)
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 100 γρ. αλεύρι μαλακό
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. μέλι
- φρούτα για την διακόσμηση (βατόμουρα, μύρτιλλα, σμέουρα)
- φύλλα δυόσμου για την διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα 40 γρ. Από τη ζάχαρή μας, τους 6 κρόκους από τα αυγά, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, για περίπου 1-2 λεπτά.
- Περνάμε από κόσκινο τα αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα 6 ασπράδια από τα αυγά μας, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
- Στην συνέχεια, ενώ παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρη σε 5 δόσεις. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα.
- Στο 1ο μπολ προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας (2ο μπολ) και ανακατεύουμε δυνατά με μία μαρίζ.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ πολύ σιγά μέχρι να αναμειχθούν τα μείγματά μας.
- Τέλος, απλώνουμε σε ένα ταψί μία πετσέτα μαγειρικής και τοποθετούμε μέσα στο κέντρο του ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί ( διαμέτρου 23 εκ.) που στον πάτο του έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
- Προσθέτουμε μέσα στο στρογγυλό ταψάκι όλο το μείγμα και το κουνάμε λίγο ώστε να απλωθεί παντού.
- Γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό καλύπτοντας τα 2/3 του μεγάλου ταψιού.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Στην συνέχεια ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και ρίχνουμε από πάνω το μέλι. Φροντίζουμε να το απλώσουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.
- Διακοσμούμε με φρούτα και ένα φύλλο δυόσμου
Πηγή: akispetretzikis.com