Ιταλία: Συλλήψεις τριών ανδρών που προετοίμαζαν επιθέσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη

Τρεις άνδρες συνέλαβε η ιταλική αστυνομία, δύο εκ των οποίων είχαν κάνει αίτηση για παροχή ασύλου με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πόλεις της Ευρώπης. Η αστυνομία βρήκε πολλές φωτογραφίες στα κινητά τους τηλέφωνα από τουριστικά σημεία, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα στη Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Δύο άνδρες είναι από το Αφγανιστάν και ένας από το Πακιστάν και κατηγορούνται για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η αστυνομία κατάφερε να «σπάσει» τα κινητά τους τηλέφωνα και βρήκε στοιχεία ότι η ομάδα έψαχνε στόχους για να πραγματοποιήσει επιθέσεις.

Ανάμεσα στα δεδομένα που ανέκτησε η αστυνομία είναι φωτογραφίες από δημοφιλή τουριστικά σημεία στο Λονδίνο, τη Ρώμη και το Παρίσι, βίντεο από κρατούμενους στο Γκουαντάναμο, ριζοσπαστικά κηρύγματα και φωτογραφίες όπλων. Η αστυνομία επίσης είπε ότι βρέθηκαν φωτογραφίες από ευαίσθητους πιθανούς στόχους, όπως αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πληροφορίες για τους παράνομες διακινητές προσφύγων στην Ευρώπη.

‘Ένας από τους δράστες ζούσε στο Μπάρι,  είχε λάβει το καθεστώς πρόσφυγα και ετοιμαζόταν όπως είπε ο γενικός εισαγγελέας της Ιταλίας σε συνέντευξη Τύπου, να πάει στο Καλαί για να συμμετάσχει σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης προσφύγων.

Οι αρχές είπαν ότι υπάρχει μία διασύνδεση των τρομοκρατικών οργανώσεων και της παράνομης διακίνησης προσφύγων, αλλά πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τους συλληφθέντες με παράνομη διακίνηση προσφύγων.

 Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.