Ιταλία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο Τζεντιλόνι

Ιταλία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο Τζεντιλόνι

Λίγη ώρα αφότου παρουσίασε το πρόγραμμα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την κάτω Βουλή.

Η επικράτησή του στη Βουλή της Ιταλίας καταγράφηκε με χαρακτηριστική ευκολία (368 ψήφοι υπέρ, 105 κατά). Πολλοί κοινοβουλευτικοί ανακοίνωσαν πως επρόκειτο να απόσχουν από την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Τζεντινόλι τόνισε ότι «προτεραιότητα των προτεραιοτήτων για όλη την Ιταλία, αλλά κυρίως για το νότο, είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα την εντολή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, ο οποίος υπέστη βαριά ήττα στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για να μπορέσει να αναλάβει την εξουσία, πάντως, ο Τζεντιλόνι χρειάζεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη Γερουσία, όπου φέρεται να διαθέτει οριακή πλειοψηφία. Η ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.