Ισπανία: Τραγωδία με λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές Erasmus

Δεκατέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο που έγινε στη Βόρεια Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας.

Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη, μεταφέροντας σπουδαστές πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και ξένους φοιτητές, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου. Το λεωφορείο μετέφερε 56 επιβάτες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων από τη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Μετέφερε 56 επιβάτες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων από τη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων, που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, ενώ μετέφερε και φοιτητές του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι εθνικότητές τους.

Οι φοιτητές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του φεστιβάλ “Fallas” που πραγματοποιείται στη Βαλένθια και είναι γνωστό για το θέαμα των πυροτεχνημάτων που προσφέρει. «Επέβαιναν σπουδαστές στο λεωφορείο, μερικοί από αυτούς είναι ξένοι, που σπουδάζουν στην Καταλονία και στη Βαρκελόνη, ενώ είχαν ταξιδέψει στη Βαλένθια για το φεστιβάλ “Fallas” και επέστρεφαν», δηλώνει ο Jordi Jane περιφερειακός υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό σταθμό, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο που έχουν τραυματιστεί, δεν έχουν υποστεί τραύματα που να είναι απειλητικά για τη ζωή τους, δήλωσε ο περιφερειακός υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι δεκατέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο που έγινε στη Βόρεια Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας. Στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ μετέφερε και φοιτητές του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus.

Το λεωφορείο επέστρεφε στη Βαρκελώνη από τη Βαλένθια, ενώ το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση 150 χλμ., νοτίως της Βαρκελώνης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.