Ισόβια στην «γυναίκα αράχνη» που είχε τσιμεντώσει επιχειρηματία

Ισόβια στην «γυναίκα αράχνη» που είχε τσιμεντώσει επιχειρηματία

Το στυγερό έγκλημα που αποκαλύφθηκε στο Διακοπτό, πριν από επτά χρόνια «αναβίωσε» στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, όπου εκδικάστηκε η έφεση που είχε υποβάλλει η 52χρονη Ευαγγελία Ζιάγκα, επονομαζόμενη και ως «γυναίκα αράχνη», που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας για τη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου.

Η 52χρονη δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο με αποτέλεσμα να απορριφθεί η έφεσή της ως ανυποστήρικτη και έτσι να παραμείνει σε ισχύ η πρωτόδικη ποινή, ενώ πλέον, δεν έχει δικαίωμα για νέα έφεση.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2010, όταν έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι της στο Διακοπτό, εντοπίστηκε τσιμεντωμένο κάτω από το τζακούζι, το πτώμα του 42χρονου επιχειρηματία, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το 2009.

Η οικογένειά του που τον αναζητούσε, είχε διαπιστώσει ότι η τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής, ήταν στις 23 Μαΐου του 2009, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Διακοπτό.

Οι έρευνές τους ήταν άκαρπες, ώσπου η δικηγόρος του έλαβε μια ανώνυμη επιστολή που υποδείκνυε το σημείο όπου ήταν θαμμένος. Έπειτα από σχετική άδεια του εισαγγελέα, οι Αρχές πήγαν στο σπίτι της 52χρονης, έσκαψαν στο μπάνιο και ανακάλυψαν το πτώμα του 42χρονου θαμμένο κάτω από το τζακούζι.

Η «γυναίκα-αράχνη» συνελήφθη στη Λούτσα μερικούς μήνες αργότερα, κι όπως αποκαλύφθηκε, είχε αποφασίσει από κοινού με τον τότε σύντροφό της, ο οποίος πέθανε πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα, να σκοτώσουν τον 42χρονο επιχειρηματία.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, η 52χρονη έριξε υπνωτικό χάπι σε πορτοκαλάδα, την οποία προσέφερε στο ανυποψίαστο θύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβάλει αντίσταση. Τότε ο σύντροφός της τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι, ενώ εκείνη του κατάφερε δύο μαχαιριές στο λαιμό.

 Αφού ξεψύχησε, αποφάσισαν να κρύψουν το πτώμα κάτω από το τζακούζι του σπιτιού.

Πέραν της δολοφονίας, η 52χρονη είχε αναπτύξει κι άλλου είδους παράνομη δραστηριότητα, καθώς είχε εξαπατήσει δεκάδες ανθρώπους αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα είτε ότι θα τους έβγαζε βίζα, είτε ότι θα επένδυε τα χρήματά τους, ως πλούσια δήθεν ελληνοαμερικανίδα.

Πέραν της ισόβιας κάθειρξης, η 52χρονη καταδικάστηκε και σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τις υποθέσεις πλαστογραφίας και για οπλοχρησία, ενώ σε ότι αφορά τον συγκατηγορούμενό της, το δικαστήριο τον είχε κηρύξει ομόφωνα αθώο.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.