Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι επιβεβαιώνει η εισαγγελία της Γαλλίας

Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι επιβεβαιώνει η εισαγγελία της Γαλλίας

«Ο βέλγος τζιχαντιστής Αμπααούντ Αμπντελχαμίντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή της αστυνομίας στο Σεν-Ντενί» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Γαλλίας, επιβεβαιώνοντας τα χθεσινά ρεπορτάζ που μετέδωσαν η «Washington Post» και η «Daily Mail».

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ένας 28χρονος βέλγος τζιχαντιστής ο οποίος είχε καυχηθεί ότι οργανώνει επιθέσεις στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορούνταν ότι ενορχήστρωσε τις συντονισμένες βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Η αστυνομία πίστευε αρχικά πως βρισκόταν στη Συρία, όμως οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μια κατοικία στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο πριν από τα χαράματα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ανταλλαγές πυροβολισμών και να σημειωθούν εκρήξεις.

«Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ αναγνωρίσθηκε επισήμως, έπειτα από σύγκριση των δκατυλικών αποτυπωμάτων, και έχει σκοτωθεί στη διάρκεια της επιδρομής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σ” αυτόν ανήκει το πτώμα που ανακαλύφθηκε μέσα στην πολυκατοικία, διάτρητο από σφαίρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φρανσουά Μολέν, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.