Το Facebook απέκλεισε χρήστη που ονομάζεται Isis

Το Facebook απέκλεισε χρήστη που ονομάζεται Isis

Μια νέα γυναίκα, από το Σαν Φρανσίσκο, πρόσφατα ανακάλυψε ότι το Facebook απενεργοποίησε τον λογαριασμό της, επειδή την πέρασε για τρομοκράτη. Η 22χρονη μηχανικός Isis Anchalee, διαπίστωσε την Τρίτη ότι ο λογαριασμός της έχει απενεργοποιηθεί και διαμαρτυρήθηκε στο Twitter γράφοντας: «Γιατί απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός μου; Το πραγματικό μου όνομα είναι Isis».
Το Facebook, νωρίτερα, μέσα στο έτος, είχε καλέσει τους χρήστες, για λόγους ασφαλείας, να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα και να αποφεύγουν επαγγελματικούς ή θρησκευτικούς τίτλους, σύμβολα και ασυνήθιστους χαρακτήρες. Προφανώς, το όνομα της νεαρής γυναίκας παρέπεμψε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έχει γίνει ευρύτερα γνωστό στον δυτικό κόσμο ως ISIS, δηλαδή, «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας», ενώ στη Μέση Ανατολή είναι γνωστό με το αραβικό όνομα Daesh (al-Dawla al-Islamiya fi al-Iraq wa al-Sham), ένας όρος που οι τρομοκράτες τζιχαντιστές απεχθάνονται, αφού η λέξη είναι ομόηχη της «Dahes», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει, «αυτός που σπέρνει τη διχόνοια», επίσης, η παρόμοια λέξη «Daes», ερμηνεύεται ως «αυτός που είναι για κλωτσιές», σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα France 24.

Μετά την διαμαρτυρία της 22χρονης Αμερικανίδας στο Twitter και, αφού απέστειλε στο Facebook φωτοτυπία του διαβατηρίου της, ο λογαριασμός της ενεργοποιήθηκε εκ νέου και ο εκπρόσωπος του Facebook, Omid Farivar, ζήτησε δημόσια συγγνώμη στην Isis, εκ μέρους της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Η νεαρή κοπέλα μίλησε για το θέμα στην ιστοσελίδα Tech Insider και ανέφερε ότι η υπόθεσή της δεν επιθυμεί να πάρει διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης. Πάντως, και μια άλλη χρήστης, η Isis Martinez από την Φλόριντα, τέθηκε επικεφαλής μιας on line εκστρατείας τον Αύγουστο και συγκέντρωσε πάνω από 56.800 υπογραφές, για να μην αποκαλούνται με το όνομά της οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

maxresdefault

 

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.