Τζιχαντιστές με χατζάρες και στολές παραλλαγής συνελήφθησαν στον Έβρο

Την αποκάλυψη κάνει το site alexpoli.gr το οποία αναφέρει:

«Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει από το ρεπορτάζ μας, οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα ήρθαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν με τις χατζάρες από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν τις προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα.

Στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης σταμάτησε το ταξίδι 2 τζιχαντιστών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Alexpoli.gr, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους 2 υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.

Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα.

Άγνωστο παραμένει για πόσο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν στην Αλεξανδρούπολη…με τις χατζάρες στις αποσκευές τους.”

Το προφίλ των υπόπτων

Ο ένας 29χρονων καταγωγή από τη Βοσνία και υπήκοος Σουηδίας. Ο άλλος καταγωγή από Υεμένη 20χρονος, βρέθηκαν πάνω τους δύο μαχαίρια 23 και 32 εκατοστών, μεγάλο χρηματικό ποσό σε δολάρια σουηδικές κορώνες και ευρώ κινητά τηλέφωνα και στολές παραλλαγής.

Συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή και η κατηγορία μετατράπηκε από τον εισαγγελέα για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση Την ερχόμενη Τρίτη θα πάνε στον Εισαγγελέα.

O 29χρονος έχει απασχολήσει και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για απειλές και βίντεο όπου φέρεται να απειλεί ως μέλος της Τζιχαντ ότι θα ανατινάξει το βρετανικό κοινοβούλιο.

Μ. Λαγάνης

Leave a Reply

Your email address will not be published.