Συνεγερμός στην Ευρώπη για πρωτοχρονιάτικο χτύπημα τζιχαντιστών

Συνεγερμός στην Ευρώπη για πρωτοχρονιάτικο χτύπημα τζιχαντιστών

Εν μέσω εορταστικής περιόδου και γιορτινού κλίματος ένα προειδοποιητικό σήμα απλώθηκε από τη μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη… Το σήμα προερχόταν από μυστικές υπηρεσίες, έφθασε στις αρχές της Αυστρίας και μιλούσε για πιθανή τρομοκρατική επίθεση μεγάλου μεγέθους σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πριν από την Πρωτοχρονιά!
Η απειλή ήταν αρκετή για να δημιουργήσει κατάσταση συναγερμού όχι μόνο στη Βιέννη αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς αναφερόταν σε «τρομοκρατικό πλήγμα σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος» (πλατείες, εμπορικά κέντρα κ.λπ.). Οι μυστικές υπηρεσίες και οι αρχές των ευρωπαϊκών χωρών λαμβάνουν μέτρα κινητοποιώντας τους μηχανισμούς μυστικά, για να μη δημιουργηθεί πανικός μέσα στις γιορτές.

Αυξημένοι έλεγχοι

Η αστυνομία της Βιέννης έλαβε προειδοποίηση για συγκεκριμένους υπόπτους, με αποτέλεσμα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και άλλα μέσα μεταφοράς. Σύμφωνα με τις αρχές, μια υπηρεσία πληροφοριών φιλικής χώρας προειδοποίησε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι υπάρχει πιθανότητα για επίθεση με πυροβολισμούς ή με βόμβες στη Ευρώπη, πριν από την Πρωτοχρονιά. Ζήτησαν μάλιστα την κατανόηση των πολιτών για τους επισταμένους ελέγχους, που περιλαμβάνουν και τοποθέτηση μέσων επόπτευσης σε μέρη με πολυκοσμία καθώς και ελέγχους ταυτοτήτων ή αποσκευών. «Δεν γνωρίζουμε αν πραγματικά αυτά τα πρόσωπα, για τα οποία υπάρχει προειδοποίηση, είναι τρομοκράτες ή πρόκειται για πλαστά στοιχεία… Επίσης δεν γνωρίζουμε αν βρίσκονται στη Βιέννη ή έχουν φθάσει στην Ευρώπη» δήλωσαν εκπρόσωποι της αυστριακής αστυνομίας στην εφημερίδα Γκάρντιαν. Οι αυστριακές αρχές συνέλαβαν δύο αδέλφια –έναν 16χρονο κι έναν 18χρονο– από τη Συρία, κοντά στην πόλη Γκρατς, ύστερα από σήμα που έλαβαν από τις γερμανικές αρχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.