Αλλάζει ο παγκόσμιος τουριστικός χάρτης λόγω τζιχαντιστών

Οι μουσουλμανικές χώρες είναι οι πιο χαμένοι αφού οι τουρίστες διαλέγουν άλλους προορισμούς εξίσου ηλιόλουστους αλλά και ασφαλέστερους

Αλλάζει ο παγκόσμιος τουριστικός χάρτης λόγω τζιχαντιστών

O χάρτης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας θα πρέπει να επανασχεδιαστεί, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, των επιδημιών, αλλά και της μεταναστευτικής κρίσης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον των τουριστών στην Τυνησία τον περασμένο χρόνο (2015) και στις 31 Οκτώβρη η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου που απογειώθηκε από το αιγυπτιακό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ Ελ Σέιχ κατέστρεψαν τον τουρισμό και στις δύο χώρες.

Οι μουσουλμανικές χώρες είναι οι πιο χαμένοι αφού οι τουρίστες διαλέγουν άλλους προορισμούς εξίσου ηλιόλουστους αλλά και ασφαλέστερους.

Και η Τουρκία είναι ένα “τουριστικό” θύμα, αφού πολλοί τουρίστες φοβούνται την τρομοκρατική επίθεση στη χώρα. Ο μεγαλύτερος όμιλος τουρισμού στον κόσμο, η γερμανική TUI, δήλωσε ότι οι κρατήσεις στην Τουρκία έχουν πτώση κατά 40 τοις εκατό μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως δήλωσε ο Τζέν Φράνσις Ριάλ, πρόεδρος του Γαλλικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Voyageurs du Monde, όλες οι μουσουλμανικές χώρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον τουρισμό, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Ο Βούτερ Γκέερτς, αναλυτής της εταιρίας ερευνών Euromonitor δήλωσε πως από αυτό πρόκειται να επωφεληθεί ο τουρισμός άλλων χωρών, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα αφού είναι χώρες που προσφέρουν διάφορα πακέτα σε ανταγωνιστικές τιμές και επίσης θεωρούνται ασφαλείς τουριστικοί προορισμοί.

news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.