Σάλος στον ΗΣΑΠ- Υπάλληλος σεκιούριτι κατά μετανάστη: Εγώ κάνω κουμάντο εδώ (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια με πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο security στον ηλεκτρικό σταθμό της Κηφισιάς. Ο σεκιούριτι επιχειρεί να βγάλει από το βαγόνι άνδρα από την Αφρική ο οποίος μεταφέρει μια μεγάλη μαύρη σακούλα με τη δικαιολογία  ότι εμποδίζει λόγω μεγέθους.

Μάλιστα ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι το τρένο γράφει μπροστά ότι επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών μόνο στο τελευταίο βαγόνι και ζητά με ιδιαίτερα έντονο τρόπο από τον μετανάστη να αλλάξει βαγόνι. Εκείνος αρνείται και ο σεκιούριτι φθάνει στο σημείο να πετά σχεδόν κάτω τα πράγματα του λέγοντας «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ».

Το συμβάν πήρε τέλος μόνο όταν μια Ελληνίδα επιβάτης που βιντεοσκοπούσε τα τεκταινόμενα παρενέβη υπερασπιζόμενη τον Αφρικανό μετανάστη λέγοντας ότι πουθενά δεν αναγράφεται τέτοιος κανονισμός για τις αποσκευές παρά μόνο για τα ποδήλατα. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι τα πράγματα είναι δικά της και στην «οργή» του υπαλλήλου του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Μη μπορώντας πλέον να κάνει τίποτα ο υπάλληλος βγήκε από το βαγόνι και το τρένο ξεκίνησε κανονικά την πορεία του.

Καταδικάζει η ΣΤΑΣΥ την ρατσιστική συμπεριφορά του υπαλλήλου security
Τη συμπεριφορά του υπαλλήλου security στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, προς τον Αφρικανό επιβάτη, καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της.
Αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου μας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας  της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στον σταθμό της Κηφισιάς το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου. Ο εν λόγω υπάλληλος security ισχυρίστηκε λόγους ασφαλείας και εξάντλησε την αυστηρότητά του σε έναν μετανάστη (σ.σ. το βαγόνι ήταν άδειο) απαιτώντας να αλλάξει βαγόνι και να επιβιβαστεί στο τελευταίο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι υπάρχει επιγραφή στην οποία αναφέρεται ρητώς πως η μεταφορά αποσκευών γίνεται μόνο στο τελευταίο βαγόνι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.