Εξοργισμένοι οι Ιρανοί με την ηθοποιό που φωτογραφήθηκε χωρίς να φορά χιτζάμπ

Εξοργισμένοι οι Ιρανοί με την ηθοποιό που φωτογραφήθηκε χωρίς να φορά χιτζάμπ

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει στο Ιράν η περίπτωση της Sadaf Τaheriann, ηθοποιού στο επάγγελμα, που αποφάσισε να ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες όπου φαινόταν η ίδια χωρίς να φορά χιτζάμπ- το χαρακτηριστικό κάλυμμα του κεφαλιού που επιβάλλεται στη χώρα.
Οι φωτογραφίες της δεν εξόργισαν μόνο τους συμπατριώτες της, που κατέκριναν την απόφασή της κυκλοφορώντας εικόνες όπου με τη βοήθεια Photoshop τοποθέτησαν στο κεφάλι της χιτζάμπ, αλλά και την κυβέρνηση του Ιράν, που της απαγόρευσε να εργάζεται αποκαλώντας την «ανήθικη».
Η ίδια δικαιολόγησε τις φωτογραφίες, λέγοντας πως ήταν ένας τρόπος να διαμαρτυρηθεί για τους αυστηρούς ιρανικούς νόμους που επιβάλουν στις γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. «Ήμουν νευρική και ανήσυχη για το πώς οι άνθρωποι θα αντιδρούσαν στις φωτογραφίες μου. Το να θυμάμαι το παρελθόν μου, μου έδωσε αυτοπεποίθηση να αναρτήσω αυτές τις φωτογραφίες. Θυμάμαι ότι επισκέφθηκα πολλές κινηματογραφικές εταιρείες για να υπογράψω συμβόλαιο, αλλά άκουγα ακατάλληλα σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση» σχολίασε η Sadaf, μιλώντας στο περσικό Voice of America.
Μάλιστα κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους που εργάζονταν στην ιρανική βιομηχανία του θεάματος, αποκαλύπτοντας ότι της προσέφεραν συμβόλαια, τα οποία περιείχαν τον όρο να συνευρίσκεται ερωτικά με κάποιον συνεργάτη της μία φορά τον μήνα.
«Λυπάμαι για τις αντιδράσεις τους και δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Θέλω να ζήσω σε έναν τόπο και με έναν τρόπο που με κάνει ευτυχισμένη» λέει η Sadaf, σχολιάζοντας τις προσβολές που άκουσε από τους συμπολίτες της. Τώρα έχει καταφύγει στο Ντουμπάι, όπου ελπίζει να κάνει νέα αρχή στην καριέρα της.

doll1 doll doll3 905312_iran1

Leave a Reply

Your email address will not be published.