Ιράν: Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 44 νεκρούς… παραίτησε τον υπουργό

Ιράν: Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 44 νεκρούς… παραίτησε τον υπουργό

Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τους ιρανικούς σιδηροδρόμους, Πουρσαεΐντ Αγκάιε, ανακοίνωσε το Σάββατο (χθες) την παραίτησή του μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε τουλάχιστον 44 θανάτους την Παρασκευή στο βόρειο Ιράν.

“Υπέβαλα την παραίτησή μου και ο υπουργός την αποδέχθηκε έπειτα από διαβούλευση με τις υψηλόβαθμες αρχές”, εξήγησε ο υφυπουργός στη δημόσια τηλεόραση.

“Ως ένδειξη κοινωνικής υπευθυνότητας και συμπόνιας προς τους επιζώντες του δυστυχήματος αυτού (…) ζητώ συγγνώμη από όλα τα πρόσωπα” που επηρεάστηκαν από το δυστύχημα, συνέχισε.

Ο Πουρσαεΐντ Αγκάιε, δήλωσε πως η παραίτησή του είχε σκοπό επίσης να “καταδείξει τουλάχιστον (…) ότι τα λάθη που έχουν διαπραχθεί από τους υπαλλήλους πέφτουν στους ώμους των υψηλόβαθμων αξιωματούχων” των σιδηροδρόμων.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna είχε μεταδώσει νωρίτερα πως τρεις υπάλληλοι της εταιρίας των σιδηροδρόμων συνελήφθησαν μετά το δυστύχημα.

Δύο από τους συλληφθέντες υπαλλήλους εργάζονται στο “κέντρο ελέγχου” της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας της πόλης Σαρχούντ (βόρεια) και ο τρίτος είναι “ο επικεφαλής της ομάδας” που είχε βάρδια όταν συνέβη το δυστύχημα, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της επαρχίας Σεμνάν, Χεϊντάρ Ασιαμπί, σύμφωνα με το Irna.

Ένα τρένο το οποίο κινείτο συγκρούστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με ένα άλλο, σταματημένο στο ύπαιθρο, μεταξύ των πόλεων Σεμνάν και Νταμγκάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε πολλά βαγόνια και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Το δυστύχημα οφειλόταν σε “ανθρώπινο λάθος”, είχε δηλώσει την Παρασκευή ο Πουρσαεΐντ Αγκάιε,.

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί ζήτησε τη διεξαγωγή “άμεσης έρευνας” για τα αίτια και τους ενδεχόμενους υπαίτιους του δυστυχήματος.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.