Υπάρχουν 16 βασικοί τύποι χαρακτήρα: Δείτε σε ποιον ανήκετε

Υπάρχουν 16 βασικοί τύποι χαρακτήρα: Δείτε σε ποιον ανήκετε

Σύμφωνα με το πιο διαδεδομένο τεστ χαρακτήρα, το Myers Briggs, υπάρχουν 16 βασικοί τύποι χαρακτήρα στους ανθρώπους.

Ωστόσο, νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Carlos III της Μαδρίτης μείωσε τον αριθμό αυτό μόλις στους τέσσερις βασικούς τύπους ανθρώπινου χαρακτήρα, υποστηρίζοντας ότι το 90% των ανθρώπων μπορεί να ενταχθεί σε έναν από αυτούς τους τύπους.

Μάλιστα, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, αξιοποίησαν χιλιάδες απαντήσεις από 541 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, καθώς και ειδικούς αλγόριθμους μέσω των οποίων υπολογιστές κατέληξαν στους τέσσερις βασικούς τύπους που είναι οι εξής:

1. Ζηλόφθονος: σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται οι περισσότεροι άνθρωποι (30%) και χαρακτηρίζεται από αδιαφορία για τα επιτεύγματα της ζωής τους, αρκεί να είναι καλύτερα απ’ όλων των άλλων.

2. Αισιόδοξος: περιλαμβάνει περίπου το 20% των ανθρώπων και πιστεύουν ότι μαζί θα καταλήξουν στην καλύτερη επιλογή.

3. Απαισιόδοξος: περιλαμβάνει επίσης το 20% και χαρακτηρίζεται από την επιλογή του μικρότερου από δύο κακά.

4. Πιστός: αποτελούν το τελευταίο 20%, είναι γεννημένοι συνεργάτες και δεν ενδιαφέρονται για το αν κερδίσουν ή χάσουν οι ίδιοι.

Το υπόλοιπο 10% δεν έγινε εφικτό να κατηγοριοποιηθεί από τους αλγόριθμους. Με βάση αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο καθένας μας μπορεί να εντάξει τον εαυτό του σε κάποιον από τους τέσσερις τύπους χαρακτήρα με σχετική ευκολία.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.