Σε έξαρση ο ιός της γρίπης

Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης στη χώρα μας ενώ αναμένεται η κορύφωσή του μέσα στο επόμενο 15ήμερο. Ως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 60 άτομα ανάμεσά τους και ένα 4χρονο παιδί ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που έχουν νοσήσει είναι τα 53 χρόνια. Με διαγνωσμένα συμπτώματα νοσηλεύονται 252 άνθρωποι, εκ των οποίων 16 παιδιά στην εντατική.
Οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών γρίπης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Συστήνει παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα να αναμένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ προτείνουν καλή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για την μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Επίσης να αποφεύγεται η κοινή χρήση μολυβιών, στυλό και άλλων προσωπικών αντικειμένων στο σχολείο. Να καλύπτεται η μύτη και το στόμα σε βήχα ή φτέρνισμα.
Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο να απορρίπτεται αμέσως σε κάδο απορριμμάτων. Οι μαθητές δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.