Ισχυρή έκρηξη σε τουριστική περιοχή στην Κωνσταντινούπολη. Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 10:30μπ, σε ώρα αιχμής σε μια από τις πλέον τουριστικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, Σουλτάναχμετ όπου βρίσκεται το Μπλε Τζαμί και η Αγία Σοφία. Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οκταόροφο κτήριο επίσης στην κεντρική Κωνσταντινούπολη χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή για εμπρησμό.

sultanahmet 2016

Διεθνή και τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 15 τραυματίες αλλά και για αναφορές αυτόπτων μαρτύρων για διαμελισμένα πτώματα. Δεν υπάρχουν πάντως πληροφορίες για την εθνικότητα των θυμάτων- αν και γίνεται λόγος και για Τούρκους αλλά και για γερμανούς τουρίστες- ή την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών. Επίσης, τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν ανώνυμα πως είναι σχεδόν βέβαια πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με δράστη βομβιστή αυτοκτονίας.

 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η εστία της έκρηξης εντοπίζεται κοντά στον οβελίσκο του Θεοδόσιου, κοντά δηλαδή στο Μπλέ Τζαμί που βρίσκεται απέναντι από την Αγια Σοφιά και πλησίον σημείου αποβίβασης επιβατών του τραμ. Η δε έκρηξη ακούστηκε σε όλες τις γύρω περιοχές.

Λίγο μετά τις 11:30πμ πάντως η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε στα ΜΜΕ της τουρκίας να μεταδίδουν πληροφορίες για την έκρηξη γεγονός που έχει προκαλέσει για μια ακόμη οργή στη γείτονα χώρα αλλά και σε δημοσιογράφους ανά τον κόσμο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα ενώ η περιοχή εκκενώθηκε.ASSOCIATED PRESSAnadolu Agency via Getty ImagesAnadolu Agency via Getty ImagesAnadolu Agency via Getty ImagesAnadolu Agency via Getty ImagesAnadolu Agency via Getty Images

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.