Σιατίστης Παύλος: «Οι άνθρωποι χωρίς τον Θεό είναι όμορφα ζώα»

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, συγχοροσταντούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του οικείου Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα ο οποίος άγει τα ονόμαστήρια του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, τον Απόστολο Βαρνάβα, την σημερινή κρίση που βιώνει η χώρα καθώς και στη μοναδική ελπίδα των ανθρώπων που είναι η Εκκλησία του Χριστού.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τα τελευταία αρνητικά σχόλια για τα ιερά λείψανα, ανέφερε τα εξής: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, βρισκόμενος στο μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ όταν ο μακαριστός Γέροντας έβγαζε την Κάρα του Αγίου Στεφάνου και του Οσίου και την ώρα εκείνη να λέει το δαιμόνιο ότι εσείς βλέπετε αυτά (ιερά λείψανα) εγώ όμως βλέπω τους ίδιους που είναι εδώ.»

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Παύλος απευθυνόμενος προς τους πιστούς ρώτησε: «Αγαπητοί μου κάντε μια απλή σκέψη! Βγάλτε τον Θεό από την ζωή μας, και σκεφτείτε τι είμαστε εμείς οι άνθρωποι χωρίς τον Θεό; Αν φοβάστε να το παραδεχθείτε θα σας το πω εγώ! Ωραία ζώα είμαστε που κυνηγάμε λίγο σανό περισσότερο, μέχρι να γίνουμε ένα ψόφιο κουφάρι και μας βάλουν γρήγορα στο χώμα για να μην βρωμίσουμε τον τόπο.»

romfea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.