Μποφόρ από το Ικάριο ταρακουνούν την κυβέρνηση

Μποφόρ από το Ικάριο ταρακουνούν την κυβέρνηση

Το ένα μετά το άλλο ανοίγει τα μέτωπα με την κοινωνία και τις επαγγελματικές τάξεις η κυβέρνηση . Η φωτογραφία του πρωθυπουργού με τον βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλο Στεφανάδη στην Ικαρία μαζί με άλλα 50 στελέχη της ΝΔ την ημέρα που η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στους πολίτες οι οποίοι πλέον βρίσκονται στα όρια τους.

Το γεγονός ακόμα ότι χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να απαντήσει η κυβέρνηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης για δεύτερη φορά εμφανίστηκε «ανέμελος» να παραβιάζει την καραντίνα» πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι το θέμα της Ικαρίας έχει ενοχλήσει και πολλά στελέχη της ΝΔ τα οποία εμφανίζονται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες να πρέπει να δικαιολογήσουν τον πρωθυπουργό στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια υπονόμευσης στο θέμα της πανδημίας, εμφανίστηκε να δίνει υποσχέσεις για το μέλλον λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Η περιβόητη φράση «όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά τα παίρνω εγώ» πυροδότησε την ατμόσφαιρα και έβγαλε τους ανθρώπους της εστίασης στον δρόμο.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κατευνάσει την ένταση καλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου ανθρώπους της εστίασης.

Όπως όμως ανέφεραν στελέχη του σωματείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων οι προσκεκλημένοι ήταν απλώς φίλοι του πρωθυπουργού και όχι εκλεγμένα μέλη του του σωματείου.

Σε ανακοίνωση τους μάλιστα ανέφεραν ότι η απάντηση θα δοθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στην κινητοποίηση «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ».

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αδωνι Γεωργιάδη υπάρχει ένταση καθώς ο τελευταίος σε συνεντεύξεις υποστήριξε ότι όντως οι άνθρωποι της εστίασης έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται γιατί οι περισσότεροι δεν πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 αφήνοντας να εννοηθεί ότι γι αυτό φταίει το υπουργείο Εθνικής Οικονομικών.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.