Πανελλαδικές 2021: Οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων ανά ΙΕΚ για το παράλληλο μηχανογραφικό

Πανελλαδικές 2021: Οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων ανά ΙΕΚ για το παράλληλο μηχανογραφικό

Πανελλαδικές 2021: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τις ειδικότητες και τον αριθμό των εισακτέων ανά δημόσιο ΙΕΚ για το παράλληλο μηχανογραφικό

Λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε για την έναρξη των Πανελλαδικών 2021 και το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας με τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ που περιλαμβάνει τις ειδικότητες και τον αριθμό των εισακτέων ανά δημόσιο ΙΕΚ στα πλαίσια της δυνατότητας, για πρώτη φορά, υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Στο ΦΕΚ καθορίζονται οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων ανά ΙΕΚ και ειδικότητα στα δημόσια ΙΕΚ, για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2020-2021 οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Η δυνατότητα συμπλήρωσης μηχανογραφικού για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας παράλληλα με το γνωστό μηχανογραφικό θα υπάρξει ένα δεύτερο μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΙΕΚ, το οποίο θα συμπληρώσουν όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτά, έχοντας μία δεύτερη επιλογή ενός άλλου δρόμου.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο.

Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου. Ωστόσο εάν κάποιος υποψήφιος, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαχθεί και σε Πανεπιστήμιο αλλά και σε ΙΕΚ, τότε θα πρέπει να επιλέξει που θέλει να φοιτήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ 

Πηγή: newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.