Επιστολή γονέων στον Τσίπρα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αξιότιµε κύριε Πρωθυπουργέ, Oι γονείς των 85.000 µαθητών και µαθητριών, που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία, είµαστε βέβαιοι και βέβαιες ότι θα τηρήσετε τη δέσµευσή σας και θα προχωρήσετε άµεσα στην κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Αντιλαµβανόµαστε ασφαλώς την ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναµων µέτρων, ώστε να µην υπάρξουν κενά στον κρατικό προϋπολογισµό.   Θεωρούµε όµως – και πιστεύουµε ότι ως γονιός συµφωνείτε µαζί µας -ότι κανένα ισοδύναµο δεν µπορεί να είναι πιο σηµαντικό από την ηρεµία των παιδιών µας, στα οποία το ενδεχόµενο αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
Γνωρίζετε καλά, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα έχει πολλές και εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες :

-Για χιλιάδες παιδιά, που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.

-Για τη Δηµόσια Εκπαίδευση, που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες αυξηµένου αριθµού µαθητών και µαθητριών, µε αντίστοιχη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισµού.

-Για εκατοντάδες εργαζόµενους κι εργαζόµενες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που θα βρεθούν στην ανεργία.

-Για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, που θα δούµε να ανατρέπεται πλήρως ο οικογενειακός µας προγραµµατισµός.
Όλα αυτά πρέπει και µπορούν να αποφευχθούν, µε την κατάργηση του µέτρου.
Υπολογίζουµε σε σας, ώστε αυτό να γίνει άµεσα.
Όχι µόνο γιατί ως πολιτικός πρεσβεύετε το νέο, ενώ η αθέτηση δεσµεύσεων χαρακτηρίζει το παλιό, αλλά και γιατί αυτό είναι και σωστό και δίκαιο.

Με εκτίµηση,

«Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας»

Leave a Reply

Your email address will not be published.