Κοινωνικό ιατρείο δημιουργεί ο Δήμος Καστοριάς

Κοινωνικό ιατρείο δημιουργεί ο Δήμος Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς έχοντας ως σκοπό να προσφέρει έμπρακτα στήριξη σε συνδημότες μας που πλήττονται ιδιαίτερα από την τρέχουσα οικονομική κρίση και να προασπίσει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, προτίθεται να λειτουργήσει στο Δήμο μας κοινωνικό ιατρείο. Ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Είναι βέβαιο, ότι όλοι οι γιατροί της Καστοριάς, αθόρυβα και σεμνά ήδη εξυπηρετούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη στα ιατρεία τους. Γίνεται προσπάθεια, όμως, αυτή η προσέγγιση του προβλήματος να γίνει πιο οργανωμένα και σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερης, συνολικότερης και πλαισιούμενης από εθελοντές προσφοράς. Όμως, αυτή η εναλλακτική λύση, η οποία είναι κοινωνικά συγκροτημένη και όχι στη βάση μιας οιονεί φιλανθρωπίας, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και προσβλητική της αξιοπρέπειας ανθρώπων που μέχρι πρότινος ήταν αυτάρκεις κοινωνικές και οικονομικές μονάδες και τώρα αναγκάζονται να ζητούν βοήθεια.

Χωρίς πρόθεση, λοιπόν, υποκατάστασης της κρατικής και ιδιωτικής περίθαλψης και φροντίδας και έχοντας επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων του κοινωνικού ιατρείου, προχωρούμε σε αυτή την πρωτοβουλία με χρηματικούς πόρους αποκλειστικά από το ταμείο του Δήμου Καστοριάς και βασιζόμενοι στον εθελοντισμό.

Σκοπός μας είναι να προσφέρονται πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε δημότες που χρήζουν ανάγκης, με προτεραιότητα σε άνεργους και ανασφάλιστους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, σε ηλικιωμένους και μέλη των ΚΑΠΗ και στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ως εκ τούτου, καλούμε όσους έχουν τη γνώση, τη δυνατότητα αλλά και τη θέληση για εθελοντισμό, να παρευρεθούν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς όπου θα λάβει χώρα η ιδρυτική πράξη σύμβασης του Κοινωνικού Ιατρείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.