Η «Ζήνα» επιστρέφει, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι (ανοιχτά) λεσβία

Αν είστε λίγο μετά τα 23 και λίγο πριν τα 34, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε δει έστω και ένα επεισόδιο της Ζήνα ή αλλιώς «Xena – The Warrior Princess». Για την ακρίβεια, αν είστε περίπου σε αυτή την ηλικία, σίγουρα έχετε δει περισσότερα από ένα επεισόδιο της γραφικής αλλά ασύλληπτα διασκεδαστικής σειράς που έπαιζε το Star εκείνη την εποχή, είτε το βράδυ, είτε στις μεσημεριανές επαναλήψεις -την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να ετοιμάζετε τις ασκήσεις του φροντιστηρίου στο οποίο έπρεπε να πάτε το απόγευμα.

Μην απολογείστε, τότε δεν είχαμε Netflix, βολευόμασταν με ό,τι μας δινόταν. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, τόσο η «Ζήνα» όσο και ο «Ηρακλής» (με τον αθάνατο Kevin Sorbo) ήταν μικρά καλτ αριστουργήματα.

xena

Το λύσαμε αυτό, πάμε τώρα παρακάτω. Όπως θυμάστε λοιπόν, η Ζήνα είχε πάντα στο πλευρό της την πιστή φίλη και σύμμαχό της, Γαβριέλα, η οποία ξεκίνησε ως μια αθώα και φοβισμένη παρθένα για να γίνει στην πορεία ικανή πολεμίστρια, πριγκίπισσα των Αμαζόνων και στην πορεία βασίλισσά τους. Επίσης, η Γαβριέλα μιλούσε άπταιστα ελληνικά.

Οι δύο γυναίκες ήταν αχώριστες και έτρεφαν μια παθιασμένη αγάπη η μία για την άλλη, η οποία ώρες ώρες ίσως ήταν υπερβολικά παθιασμένη για δύο φίλες, όσο κολλητές κι αν ήταν. Δηλαδή, εντάξει, παιδάκια ήμασταν τότε, δεν ήμασταν τυφλοί.

Πέρυσι μάθαμε πως το NBC σκοπεύει να επαναφέρει τη διάσημη σειρά των 90s (έπαιζε από το 1995 έως το 2001) στην τηλεόραση, προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα. Σήμερα ο παραγωγός της σειράς, ο Javier Grillo-Marxuach αποκάλυψε μέσω ενός Q&A στο Tumblr μια λεπτομέρεια για το reboot της «Ζήνα, η οποία θα καθορίσει και τη σειρά.

«Η (νέα) “Ζήνα” θα είναι μια πολύ διαφορετική σειρά, φτιαγμένη για πολύ διαφορετικούς λόγους» είπε. «Δεν υπάρχει λόγος να επαναφέρουμε τη “Ζήνα” αν όχι για να εξερευνήσουμε πλήρως μια σχέση που μπορούσε να αποτυπωθεί μόνο εμμέσως κατά την πρώτη εκτέλεση της σειράς στα 90s». Ο Grillo-Marxuach συνέχισε: «Θα παρουσιάζει επίσης τον τρόπο που βλέπω εγώ τον κόσμο -σύμφωνα με όσα βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου αυτή τη στιγμή- και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μάθετε τι τρόπος είναι αυτός, αν ψάξετε λίγο».

Εν τω μεταξύ, πίσω στο 2003, η Lucy Lawless είχε δηλώσει στο Lesbian News πως η Ζήνα ήταν «σίγουρα» ομοφυλόφιλη. «Δεν ήταν απλά πως η Ζήνα ήταν αμφιφυλόφιλη και κάπως της άρεσε η κολλητή της και φλέρταραν μερικές φορές. Ήταν “Όχι φίλε μου, είναι παντρεμένες”».

Οπότε ναι, η Ζήνα του 2016 θα είναι -ανοιχτά- λεσβία.

Δεν έχουμε ακόμα ακριβή ημερομηνία για την πρεμιέρα της νέας «Ζήνα», ξέρουμε όμως θα θα προβληθεί κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά. Έχουμε στρώσει τα κόκκινα χαλιά και περιμένουμε.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.