Η συγκινητική επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη: Να διευθύνω ορχήστρα για μια στερνή φορά, ακόμα και από το καροτσάκι

Η συγκινητική επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη: Να διευθύνω ορχήστρα για μια στερνή φορά, ακόμα και από το καροτσάκι

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για την επιθυμία του να διευθύνει για μια τελευταία φορά καθώς και για τα προσωπικά του βιώματα από τους βασανιστές.

Αναλυτικά στη συνέντευξη του ανέφερε: «Θέλω να διευθύνω για μια στερνή φορά. Υπάρχει μια διαφορά. Αυτή τη φορά θα διευθύνω από το καροτσάκι. Δεν με πειράζει καθόλου».

Ουσιαστικά, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για μια μεγάλη παράσταση που αναμένεται να δοθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, καθώς θα διευθύνει χορωδία που θα αποτελείται από 400 νέους χορωδούς, με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και μαντολινάτας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την προσωπική του εμπειρία από τους βασανιστές. «Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι ούτε οι ανάπηροι, ούτε οι φονιάδες. Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι οι βασανιστές», είπε.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όταν δέρνεις αναίτια έναν άνθρωπο, όταν τον βασανίζεις, χάνεις την ψυχή σου. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους και με όλους έγινα φίλος. Έρχονται και με βρίσκουν εδώ και εκεί, στις συναυλίες μου, στο σπίτι μου».

Τέλος, τόνισε πως «εμένα με αγαπάνε οι βασανιστές, αλλά και οι πόρνες. Αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη όταν μια μέρα στις φυλακές, κλεισμένος στο κελί μου, πληροφορήθηκα ότι στο κάτω πάτωμα είχαν φέρει πόρνες από τη Σύρο. Το βράδυ, αυτές οι γυναίκες άρχισαν να χτυπούν το ταβάνι και εν χορώ φώναζαν: “Μίκη, Μίκη!. Ξέρεις ότι σε έχουμε πρόεδρο στο σωματείο μας;”. Ομολογώ ότι κολακεύτηκα πολύ».

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.