Η Μαρία Αντωνίου μιλά αποκλειστικά στο InKastoria

Η Μαρία Αντωνίου μιλά αποκλειστικά στο InKastoria

Η Μαρία Αντωνίου άνοιξε τις πόρτες του γραφείου της στο InKastoria και μας μίλησε για όλα: τις επερχόμενες εκλογές, τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καστοριά και η Χώρα.

 • Ποιο είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις προσεχείς εκλογές;

Οι προσεχείς εκλογές, που ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί για να είμαστε ειλικρινείς, θα ακολουθήσουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση μέσα από την παρούσα Βουλή, γιατί μπορεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας να φέρει σε πέρας τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας, για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σ’ αυτό το διάστημα ασαφούς διακυβέρνησης (γιατί μόνο δεν κυβερνούσαν, μόνο φρόντιζαν να βολεύουν τους ημετέρους φίλους τους στο κράτος) οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, για 3η συνεχόμενη φορά μέσα σε 8 μήνες. Είναι πολύ κοντινό το διάστημα από τις 28 Ιανουαρίου που αποφάσισαν οι Έλληνες με το προεκλογικό πρόγραμμα που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας να τον εμπιστευθούν. Μολαταύτα, πάλι κάλπες και πάλι εκλογή, πάλι να δημιουργούμε μεγάλα οικονομικά θέματα, γιατί το στήσιμο των εκλογών είναι ένα βάρος οικονομικό, που η χώρα πλέον δεν το αντέχει. Παρόλα αυτά, για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει πάλι τη χώρα στις εκλογές. Το πρίσμα λοιπόν, μέσα από το οποίο εμείς θα πρέπει να δούμε στις επερχόμενες εκλογές, είναι αυτό που πρέπει και που θέλουν οι πολίτες. Είναι το κλίμα ασφάλειας, δικαίου και σταθερότητας. Tο τελευταίο διάστημα των 7 μηνών της κυβέρνησης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυστυχώς όλα αυτά εκτινάχθηκαν, καταστράφηκε η εθνική  μας οικονομία, χρέωσε τον ελληνικό λαό 60δις παραπάνω, γι’ αυτό και χρειάστηκε νέο μνημόνιο. Άρα, οι πολίτες που θέλουνε ασφάλεια, σταθερότητα, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση, θα επιλέξουν τη δύναμη της υπευθυνότητας και της σταθερότητας, που είναι η ΝΔ.

 

 • Πως αξιολογείτε την πορεία του κόμματος σας στην αντιπολίτευση;

Η πορεία του κόμματος μας στην αντιπολίτευση ήταν θετική, γιατί δεν ήμαστε στείρα αντιπολίτευση. Δεν λέγαμε όχι σε νομοσχέδια που πρότεινε η συγκυβέρνηση. Πολλά νομοσχέδια περάσανε και με τη δική μας ψήφο. Όπως στηρίξαμε την παρούσα κυβέρνηση, για να μην οδηγηθεί η χώρα στην ακατάσχετη χρεωκοπία. Νομίζω ότι με σταθερότητα και υπευθυνότητα και με θετική αντιπολίτευση, όχι με αρνητική προσπαθήσαμε να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό που νομίζω ότι χρειάζεται στην παρούσα φάση.

 

 • Με ποιο βασικό χαρτί διεκδικεί η ΝΔ εκ νέου την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού;

Η ΝΔ είναι η παράταξη που οδήγησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία. Να θυμηθούμε τον εθνάρχη, τον Κων/νο Καραμανλή, που μας έβαλε στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα συνέχισε η χώρα να είναι μια από τις πρώτες χώρες στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης μια από τις χώρες που, με δυσκολίες και με κάποια προβλήματα, εντάχθηκε στην Ευρωζώνη, δηλαδή σε ένα ισχυρό νόμισμα, που έχει μεν τα καλά του, αλλά και τα κακά του. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Εμείς ως παράταξη γνωρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, γνωρίζουμε το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι πολλά χρόνια τώρα, έχουμε τις απαραίτητες γνωριμίες στο ευρωκοινοβούλιο και συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι το μεγαλύτερο στο Ευρωκοινοβούλιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε με του εταίρους μας την ίδια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία χάθηκε στο διάστημα διακυβέρνησης του Τσίπρα-Καμμένου. Είχαμε τα 2 προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ εμπιστοσύνη από του εταίρους και το βλέπαμε.Τον Ιανουάριο  το 2015 και το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ήδη είχαν φανεί τα πρώτα δείγματα θετικών ρυθμών ανάπτυξης της χώρας, από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, όχι μόνο στα χαρτιά. Από εκεί και πέρα, ήταν η επιθυμία και η αλαζονεία του Τσίπρα να έρθει στην εξουσία, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στον ελληνικό λαό και ότι θα «σκίσω το μνημόνιο, με έναν νόμο θα μοιράσω 12 δις…» που οδήγησαν τη Χώρα σε νέο δάνειο. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κοστολογούταν στα 12 δις, τα οποία όχι μόνο δεν μοίρασε, αλλά οδήγησε την χώρα σε ένα μεγαλύτερο δάνειο. Αν ήμασταν στη διακυβέρνηση του τόπου, δεν θα χρειαζόμαστε 3ο μνημόνιο.

 

 • Πόσο ανοιχτοί είστε στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών; Με ποιες δυνάμεις;ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Θα καλωσορίζαμε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, πριν τις εκλογές, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα συνάντηση για να βρεθεί μια λύση και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μιας συνεργασίας όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου, έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί και να μας εμπιστευθούν οι εταίροι μας πολύ περισσότερο και να οδηγήσουμε την χώρα στην έξοδο από την κρίση, άρα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με κόμματα που έχουνε ως  βασικό τους πυλώνα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δεν συζητάμε με κόμματα που μιλάνε για δραχμή.

 

 • Ποια η γνώμη σας για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους 8 τελευταίους μήνες;

Το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας του τελευταίου 8 μήνες είναι να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ότι είχε τάξει προεκλογικά πως θα καταφέρει να πείσει του Έλληνες πολίτες ότι διαπραγματεύτηκε. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, γιατί μια περήφανη και μια καλή διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει και καλό αποτέλεσμα,  μάλλον αυτούς τους 5 μήνες δεν διαπραγματεύτηκε. Δεν χόρευαν οι αγορές ούτε με ζουρνάδες ούτε με νταούλια, ίσα ίσα οι αγορές ήταν πολύ σταθερές και άρχισαν να χορεύουν οι αγορές αφού παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Νομίζω ότι το μόνο που έκανε αυτό το διάστημα και το είδαμε μέσα από τη Βουλή, ήταν να βολέψει κάποιους ψηφοφόρους. Ζωντανό παράδειγμα, που το είπανε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τη Βουλή, ότι «πρέπει να τακτοποιήσουμε τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, γιατί αυτοί μας στήριξαν». Το μόνο λοιπόν που έκανε είναι να χρεώνει τον ελληνικό λαό, τον Έλληνα φορολογούμενο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κομματικούς του πελάτες. Αυτό κρίνεται από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Όταν έρχεται το πιο σκληρό μνημόνιο, το λέει και ο ίδιος ότι είναι το πιο σκληρό μνημόνιο, ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι απέτυχε. Επομένως οι Έλληνες πολίτες βλέπουν, κρίνουν και σύντομα θα αποφασίσουν ποια πορεία θέλουν, αν τους αρέσει ο λαϊκισμός, τα εύκολα λόγια, ή προτιμούν την υπεύθυνη σταθερή δύναμη και στάση της ΝΔ, την οποία επέλεξε η παράταξη από το 2009, λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Και το 2009, με τον Κων/νο Καραμανλή, που είπε ότι θα περάσουμε δύσκολα, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου που είπε ότι «λεφτά υπάρχουν» και τώρα επέλεξε πάλι την αλήθεια προς τον ελληνικό λαό και είχε απέναντι τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο.

 

 • Είστε φανερά κυρίαρχος στο επίπεδο Καστοριάς. Τί έχει να πει η ΝΔ στους δικούς σας ψηφοφόρους για να σας στείλουν εκ νέου στη Βουλή;

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από αυτή την ερώτηση τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που μαζί με άλλους περίπου 30 βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικούς, με έχει ορίσει στην κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνα, είναι μια τιμητική θέση. Οι πολίτες του Νομού Καστοριάς με ξέρουν από παιδί. Ήμουν μια ζωή, από τα νεανικά μου χρόνια, σταθερή και μη αλλάζοντας πορεία και φανέλα όπως κάνανε πολλοί στην πολιτική. Από την ΟΝΝΕΔ, από την ΔΑΠ, από πρόεδρος ΟΝΝΕΔ από μέλος κεντρικής επιτροπής. Διεκδίκησα το 2009 την ψήφο των Καστοριανών πολιτών, με τίμησαν με την εκλογή το 2012 και τώρα με ξανατίμησαν το 2015. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι θα είμαι σταθερά δίπλα τους, σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης, για όλα τα ζητήματα. Οι πόρτες μου είναι πάντα ανοιχτές και -πιστέψτε με- δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα αλλάξω συμπεριφορά και νοοτροπία λόγω του αξιώματος το οποίο μου ανέθεσαν οι Καστοριανοί πολίτες.

 

 • Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης. Ποια η προσωπική σας άποψη για τον πρώην υπουργό οικονομικών;

Ο Βαρουφάκης είναι μια ιδιάζουσα προσωπικότητα, που πιστεύω  ότι, προκειμένου να αυξήσει την δική του προσωπική απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποίησε την θέση του υπουργού. Η στάση του όλο το προηγούμενο διάστημα ως υπουργού οικονομικών, παρόλο που αρχικά “εξίταρε” τον ελληνικό λαό και έλεγαν «μπράβο κάποιος που μπορεί να φέρει κάτι καλύτερο», επέδειξε ότι τελικά ο Βαρουφάκης είναι μόνο καλός στη θεωρία, ως καθηγητής. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν είχε αποτέλεσμα και το πιο σημαντικό είναι αυτό που αποκάλυψε μετά, από τότε που έφυγε από υπουργός οικονομικών, ότι προφανώς είχε πάρει εντολή να οδηγήσει την χώρα σε ένα πλάνο, για το οποίο δεν ήταν νομιμοποιημένη η κυβέρνηση: να οδηγήσει την χώρα εκτός ευρώ και εκτός ευρωζώνης. Μιλάει για IOU, μιλάει για διαφορετικό νόμισμα σε σχέση με το ευρώ. Νομίζω δεν είχε ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Βαρουφάκης την λαϊκή νομιμοποίηση να οδηγήσουν τη χώρα σε μια τέτοια ιστορία. Όλα αυτά θα κριθούν στην ιστορία, θα κριθούν στο επόμενο διάστημα, γιατί όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι υπήρξε ομάδα του υπουργείου οικονομικών που θα έμπαινε και θα έπαιρνε θα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών δεν είναι για γέλια. Πρέπει να πάμε σοβαρά και δεν μπορεί κανένας να παίζει με την τύχη της χώρας.

 

 • IMG_0255Ποια θεωρείτε βασικά προβλήματα στον τόπο που εκλέγεστε και ποιες λύσεις προτείνετε συνοπτικά, ως Μαρία Αντωνίου.

Είμαστε σε έναν πανέμορφο τόπο, που  θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης σε μεγάλο ποσοστό και ξένων επενδυτών, αλλά και Ελλήνων, τουλάχιστον στο τουριστικό κομμάτι. Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές. Tώρα νομίζω και με τον κάθετο της Εγνατίας, δηλαδή την έξοδο από την απομόνωση, και με το αεροδρόμιο το οποίο λειτουργεί και που συνεχίσαμε να έχει μια άγονη πτήση 5 φορές την εβδομάδα (είναι σημαντική αυτή η νέα σύμβαση με την εταιρεία την ASTRA) το τοπίο αλλάζει. Μπορεί, λοιπόν, να αποτελέσει έναν τουριστικό ηπειρωτικό προορισμό, όχι μόνο για τους Έλληνες (που υπήρχαν και στο προηγούμενο διάστημα, προ κρίσης), αλλά και για πολλούς τουρίστες εξωτερικού. Έχουμε 72 υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες, που αποτελούν μνημεία. Έχουμε φυσικό πλούτο και θρησκευτικό και πλούτο στα 2 βασικά βουνά, το Γράμμο και το Βίτσι, που μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ βασικό τουριστικό προορισμό. Γι’ αυτό είχα προτείνει και είχαμε προετοιμάσει μια Ανώτατη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με έδρα την Καστοριά, που θα δέχεται και φοιτητές από τις 2 όμορες γειτονικές χώρες, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχει η Ρόδος και η Κρήτη, που εκείνες απευθύνονται κυρίως σε νησιώτικους προορισμούς. Είχε γίνει η προετοιμασία εκείνου του σχεδίου, αλλά δυστυχώς λόγω των εκλογών  δεν ευοδώθηκε. Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα είναι ότι είμαστε μια περιοχή όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, άρα η θέρμανση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους Καστοριανούς πολίτες, που λόγω της αύξησης του πετρελαίου το αντιμετώπισαν πολύ έντονα, αλλά τουλάχιστον είχαμε φροντίσει να δίνουμε επιδότηση, σχεδόν στο 90% των Καστοριανών πολιτών, 35 λεπτά ανά λίτρο, που ήταν μια βοήθεια, η οποία, απ’ ότι μαθαίνω και έχω καταθέσει πολλές ερωτήσεις, δεν έχει δοθεί ακόμη στην τελευταία της δόση από την κυβέρνηση αυτή. Επίσης μαθαίνω ότι, με το νέο μνημόνιο, ετοιμάζεται ο κ. Τσίπρας να μειώσει την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και όχι να αφαιρέσει τον φόρο. Να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε δεσμευτεί. Μια άλλη όμως πηγή, που  πρέπει όλοι μαζί οι φορείς να αναζητήσουμε και να πετύχουμε, είναι η αναμονή από τον αγωγό, που έχουμε υπογράψει και σχεδιάσει ως κυβέρνηση της ΝΔ, τον αγωγό ΤΑΠ που θα διατρέχει στην Καστοριά, ώστε να υπάρχει μια εναλλακτική μορφή θέρμανσης. Σημαντικό επίσης είναι το θέμα ασφάλειας των συνόρων, δηλαδή η ενίσχυση του στρατού στα συνοριακά φυλάκια, στα φυλάκια του Γράμμου. Ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας, όταν είσαι σε μια περιοχή όπως η Καστοριά. Η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με τα συνοριακά επίσης να έχουν τα απαραίτητα, όπως καινούρια αυτοκίνητα. Εμείς φροντίσαμε να έχουν. Και το πιο σημαντικό είναι το κομμάτι της γουνοποιίας, που είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης, όχι μόνο του νομού Καστοριάς και της γειτονικής  Σιάτιστας, αλλά θεωρώ ότι ήταν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Ελλάδας. Ως ένας εξωστρεφής κλάδος, έφερνε και φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα. Ως ΝΔ, προσπαθήσαμε τα 2,5 χρόνια να ενισχύσουμε τον τομέα της γούνας με διάφορους τρόπους, με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, με διευκολύνσεις δασμολογικές, με ό,τι ζητούσαν οι φορείς της γούνας. Το ζήτημα είναι ότι τα δυο τελευταία χρόνια, λόγω των προβλημάτων της Ρωσίας, η γουνοποιία περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση. Είχαμε φροντίσει να δημιουργήσουμε ένα τοπικό πρόγραμμα για την Καστοριά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Δυστυχώς και αυτό απορρίφθηκε από την κυβέρνηση  Τσίπρα. Θεωρώ λοιπόν ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, την εκπαίδευση πάνω στον τουρισμό, την ενίσχυση των ΤΕΙ μας, την επιστροφή της αρχιτεκτονικής  και την ενίσχυση της γούνας.

 

 • Πρώτη φορά εκλογές με λίστα. Ποιο κίνητρο υπάρχει πλέον για τους υποψηφίους των “μη εκλόγιμων” θέσεων;

Εγώ θα απαντήσω όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια ρήση: «όταν το μαγαζί πάει καλά, όλοι είμαστε καλά». Μπορεί κάποιος να μην είναι σε μια εκλόγιμη θέση, γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος, αν πάμε σε εκλογές μέσα στο πρώτο δεκαοχτάμηνο πηγαίνουμε με λίστα. Πιστέψτε με, κανένα από τα κόμματα δεν του αρέσει αυτός ο τρόπος, γιατί αλλιώς είναι να τρέχουν 4 υποψήφιοι και αλλιώς είναι, όταν είναι με λίστα. Το βάρος πέφτει στον ένα της λίστας. Παρόλα αυτά νομίζω ότι η τιμή που τους έκανε το κόμμα να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και που μπορούν μέσα από την παράταξη και το ψηφοδέλτιο να θέσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους Καστοριανούς πολίτες είναι μεγάλη. Πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι για το καλό της χώρας, πρωτίστως, να έχουνε την ίδια αγωνία. Αυτό που προέχει για όλους είναι να πάει καλά η χώρα. Και η χώρα θα πάει καλά, μόνο αν η παράταξη της ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.

 • Πως εξηγείτε την έλλειψη μεγάλων κινητοποιήσεων εναντίον της ψήφισης του τρίτου μνημονίου; Τελικά, υπάρχει άλλος δρόμος;

Όντως είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα αυτό που αναφέρετε. Ψηφίστηκε παραμονή δεκαπενταύγουστου, η σύμβαση, όπως λέει ο Τσίπρας, αλλά ουσιαστικά οι προϋποθέσεις του τρίτου μνημονίου μπορούν να αλλάξουν. Με μια άλλη κυβέρνηση, οι όροι κάθε μνημονίου είναι δυνατόν να αλλάξουν, αν υπάρχουν άλλα ισοδύναμα μέτρα, ή αν λειτουργήσουν πιο γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις, λόγου χάρη. Φτάσαμε δηλαδή σ’ αυτό το τρίτο μνημόνιο, επειδή ο κ. Τσίπρας τόσους μήνες ήταν σε μια ασάφεια. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να δραπετεύει, τα παρατάει, είναι ένας κουρασμένος πρωθυπουργός, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν φάνηκε υπεύθυνος στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Το ότι δεν υπήρχαν κινητοποιήσεις έκανε σε όλους ιδιαίτερη εντύπωση, ίσως ήταν τα μπάνια του λαού, ίσως οι κινητοποιήσεις όλα τα προηγούμενα διαστήματα υποκινούνταν από κάποιους. Δεν μπορώ να πω μεγάλες κουβέντες, αλλά όντως είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, γιατί σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις καιγόταν η Αθήνα και τώρα δεν άνοιξε μύτη, άρα από ποιόν υποκινούνταν όλες αυτές οι κινητοποιήσεις στις προηγούμενες φάσεις των μνημονίων;

 • Η χώρα μας χάνει συνεχόμενα μεγάλο ποσοστό μορφωμένων νέων. Τί έχετε να αντιπροτείνετε σε όσους σκέφτονται το δρόμο του εξωτερικού;

Είναι όντως ένα από τα πιο λυπηρά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Στην Ελλάδα της κρίσης, όντως πολύ σημαντικά μυαλά, πολλοί σημαντικοί νέοι άνθρωποι, που με όρεξη σπούδασαν, με όρεξη κατάφεραν να τελειώσουν το πανεπιστήμιο, δυστυχώς μπαίνουν στη διαδικασία της ανεργίας, λόγω της ύφεσης και της μη ανάπτυξης. Θεωρώ ότι η φυγή δεν είναι λύση, οι νέοι μας πρέπει να μείνουν να παλέψουν, γιατί μόνο με την νέα γενιά μπορούμε να πάμε μπροστά. Θα παλέψουμε, ναι, θα δυσκολευτούμε, αλλά στο τούνελ θα υπάρξει φως, γιατί μόνο με αγώνες κερδίζουμε το μέλλον μας και το μέλλον αυτής της χώρας είναι συνυφασμένο με την νέα γενιά. Άρα, θέλω να τους πω να είναι υπομονετικοί, να αγωνίζονται και κάποια στιγμή, μαζί τους θα καταφέρουμε να βρούμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει.

 

 • Είστε αισιόδοξη δηλαδή;

Βεβαίως, γιατί μόνο με αγώνες κερδίζουμε και η φυγή δεν είναι λύση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.