Η κυβέρνηση «βάζει μπροστά» για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Η κυβέρνηση «βάζει μπροστά» για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Με δύο κινήσεις η κυβέρνηση βάζει στις ράγες την αναθεώρηση του Συντάγματος από την κυβέρνηση.

1) Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αμέσως μετά θα ανακοινωθούν και δημοσίως τα μέλη της Επιτροπής

2) Θα δημοσιοποιηθεί το κείμενο που θα αποτελέσει την βάση της συζήτησης.

Επισημαίνεται ότι το κείμενο με την ατζέντα των αλλαγών στο Σύνταγμα παρουσιάζεται μία εβδομάδα πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα αποτελέσει και «κτήμα» των μελών του κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ονόματα των μελών της Επιτροπής, τα οποία η κυβέρνηση κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. Ακούγονται, αλλά δεν επιβεβαιώνονται, ονόματα διακεκριμένων πανεπιστημιακών όπως του πρ. υπουργού και πρ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Μ. Σταθόπουλου και του Μ. Σπουρδαλάκη. Ωστόσο η λίστα με τα μέλη της Επιτροπής έως την τελευταία στιγμή θα γράφεται, θα σβήνεται και θα συμπληρώνεται.

Η Επιτροπή είναι αυτή που θα οργανώσει τον πολιτικό διάλογο μέχρι τις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα ξεκινήσει τις εργασίες της η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. η εκτίμηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση είναι ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συγκροτηθεί τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Η Επιτροπή αυτή θα καταθέσει τις τελικές προτάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς το Σύνταγμα επιβάλλει η αναθεώρησή του να «περνά» μέσα από το Κοινοβούλιο.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.