Η Καστοριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη με μια ξεχωριστή Εκδήλωση για το κοινό

Η Καστοριά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη με μια ξεχωριστή Εκδήλωση για το κοινό

Η  Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοέμβρη αποτελεί μια αφορμή για την ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση του κοινού για ένα σημαντικό ζήτημα υγείας που απασχολεί μικρούς και μεγάλους.

Οι Καστοριανοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το διαβήτη χάρη στην εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Την εκδήλωση άνοιξε η δραστήρια Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Νομού Καστοριάς  κ. Αγνή Κανδύλη Μυκωνιάτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Ματούλα Αντωνίου.

Το προεδρείο της ημερίδας πλαισίωναν  ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  κ. Απόστολος Ευθυμιάδης και ο Παθολόγος-Διαβητολόγος κ. Εμμανουήλ Πάγκαλος.

Ο κύκλος των εισηγήσεων ξεκίνησε με  τον κ. Δημήτριο Σκούτα, Ειδικό Παθολόγο – Διαβητολόγο  και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ο οποίος ανέπτυξε το θέμα  «Στόχοι ρύθμισης και διαχείρισης του ατόμου με σακχαρώδη διαβήτη για αποφυγή μικρο και μακροαγγειακών επιπλοκών» Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη «Θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη» από τον κ. Κυριάκο Καζάκο, Παθολόγο-Διαβητολόγο και Αναπληρωτή Καθηγητή Νοσηλευτικής Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε ο κ. Ιωάννης Ευθυμιάδης, Καρδιολόγος ο και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με την τοποθέτηση του «Καρδιά και Σακχαρώδης Διαβήτης».

Στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές και να λάβουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

dsc_0623

dsc_0627

dsc_0628

dsc_0629

dsc_0632

dsc_0633

dsc_0636

dsc_0638

dsc_0644

dsc_0647

Leave a Reply

Your email address will not be published.