Η αστρονομική αμοιβή της Apple σε όσους βρίσκουν τεχνικά προβλήματα στα προϊόντα της

Η αστρονομική αμοιβή της Apple σε όσους βρίσκουν τεχνικά προβλήματα στα προϊόντα της

Η εταιρεία Apple δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει αμοιβές μέχρι και 200.000 δολαρίων (180.000 ευρώ περίπου), σε ερευνητές που θα εντοπίσουν σημαντικά τεχνικά σφάλματα στα προϊόντα της, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων εταιρειών που ήδη προσφέρουν χρηματικά βραβεία για βοήθεια στην ανακάλυψη ελαττωμάτων στα προϊόντα τους.

Η εταιρεία των iPhone και των iPad παρέθεσε στο πρακτορείο Reuters τις λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τις μεγαλύτερες αμοιβές που έχουν δοθεί έως τώρα σε συγκεκριμένους τομείς. Η δημοσιοποίηση του σχεδίου θα γίνει επίσημα σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο ετήσιο συνέδριο Black Hat, που αφορά την κυβερνοασφάλεια, και το οποίο διοργανώνεται φέτος στο Λας Βέγκας.

Στο ξεκίνημά του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε καμία εικοσαριά περίπου ερευνητές τους οποίους θα προσκαλέσει η Apple να βοηθήσουν στην αναγνώριση σφαλμάτων ασφάλειας που εντοπίζονται δύσκολα. Οι ερευνητές ανήκουν σε μιά μεγαλύτερη ομάδα ειδικών που έχουν βοηθήσει την εταιρεία να αναγνωρίσει σφάλματα στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες αυτές, είπε η εταιρεία.

Η ύψιστη κατηγορία σφαλμάτων, όπου προσφέρονται αμοιβές μέχρι και τα 200.000 δολάρια, είναι για το λογισμικό της εταιρείας το οποίο εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα να εκκινήσουν όταν ενεργοποιείται μια συσκευή iOS (“secure boot” firmware).

Μεταξύ των εταιρειών που ήδη προσφέρουν αμοιβές για τέτοιες υπηρεσίες είναι και οι AT&T, Facebook, Google, Microsoft,Tesla και Yahoo.

Η Microsoft, η οποία έχει δώσει συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια (1,34 εκατ. ευρώ) σε αμοιβές από τότε που ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια, προσφέρει επίσης και αμοιβές για την αναγνώριση πολύ συγκεκριμένων σφαλμάτων. Η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δώσει ποτέ είναι 100.000 δολάρια (89.843 ευρώ), δύο φορές.

Εταιρείες όπως αυτή του Facebook προσφέρουν αμοιβές για ευρεία κλίμακα λογισμικών αδυναμιών. Η εταιρεία έχει δώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια (3,59 εκατ. ευρώ) τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο μέσος όρος αμοιβής το 2015 ήταν 1.780 δολάρια (1.600 ευρώ). Τον Μάρτιο φέτος έδωσε 10.000 δολάρια (περίπου 9.000 ευρώ) σε ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Φινλανδία ο οποίος ανακάλυψε έναν τρόπο να διαγράφονται τα σχόλια των χρηστών από λογαριασμούς του Instagram.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.