Ηράκλειο: Έδεσαν σκυλάκι σε χείμαρρο για να πνιγεί από τη βροχή(φώτο)

Μόνο ένας αρρωστημένος νους θα εκμεταλλευόταν τις σημερινές καιρικές συνθήκες στο Ηράκλειο για να ξεφορτωθεί το σκυλί του, το οποίο δεν ήθελε απλώς να εγκαταλείψει, αλλά να εξοντώσει! Όπως διαβάσαμε στο cretapost.gr, ο άγνωστος ιδιοκτήτης του σκυλού, γνωρίζοντας ότι με τη σημερινή καταρρκατώδη βροχή η κοίτη του Γιόφυρου στο Ηράκλειο θα ανέβαινε και τα νερά θα φούσκωναν μετατρέποντας σε ορμητικό χείμαρρο το ποτάμι, έδεσε το άτυχο τετράποδο σε μια σιδεριά για να μην μπορεί να κινηθεί, περιμένοντας το βέβαιο πνιγμό του.
Αντιστρόφως ανάλογη όμως της απάνθρωπης αναλγησίας του αφεντικού του, ήταν η ευαισθησία δύο υπαλλήλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου, του Φωτη Φωτάκη και του Κώστα Βιολάκη, οι οποίοι δεν δίστασαν με κίνδυνο ακόμη και της ίδιας τους της ζωής, να βουτήξουν στα ορμητικά νερά του Γιόφυρου για να απελευθερώσουν το σκυλί που μάταια προσπαθούσε να κόψει τα δεσμά του.
Ο Φώτης Φωτάκης, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης του σκυλιού, προκαλώντας συγκίνηση στους ζωόφιλους του Ηρακλείου.
«Το ζήσαμε και αυτό. Σήμερα από θαύμα σώθηκε, το σκυλάκι άπο βέβαιο πνιγμό από τον ποταμό γιοφυρο Δεμένο με χοντρό σχοινί στη βάση, σε ένα διάβρωμενο σίδερο για να πνιγεί. Η στάθμη του νερού ανέβαινε, με γρήγορο ρυθμό. Αλά από τι φαίνεται εμείς ήμασταν ποιο γρήγοροι . Το αίσθημα που έζησα εκείνη την στιγμή, αγκαλιάζωντας το σκυλάκι δεν περιγράφεται. Κόλλησε πάνω μου, αντε πάμε ψυχή μου. Είμαι περήφανος για την δουλειά που κάνω», έγραψε συγκινημένος.

skylaki-kriti-ena

skylaki-kriti-dyo

Leave a Reply

Your email address will not be published.