ΗΠΑ: Ο νέος υπ. Δικαιοσύνης θα εφαρμόσει το διάταγμα Τραμπ περί μετανάστευσης

ΗΠΑ: Ο νέος υπ. Δικαιοσύνης θα εφαρμόσει το διάταγμα Τραμπ περί μετανάστευσης

Παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το διάταγμα Τραμπ περί μετανάστευσης, ο νέος ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ντάνα Μπέντε αμέσως μετά τον διορισμό του διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει την εφαρμογή του.

Ο Μπέντε διορίσθηκε για να αντικαταστήσει την Σάλι Γέιτς, υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, που παύθηκε από τον Τραμπ διότι αρνήθηκε να εφαρμόσει το εν λόγω διάταγμα. Αμέσως έσπευσε να ακυρώσει τις οδηγίες της Σάλι Γέιτς.

«Δίνω εντολή στους άνδρες και τις γυναίκες του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως έχουμε ορκισθεί να κάνουμε, και να υπερασπισθούν τα διατάγματα του προέδρου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπέντε.

Τη Δευτέρα το βράδυ ο Τραμπ έπαυσε την Σάλι Γέιτς και στη συνέχεια αντικατέστησε τον μεταβατικό επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων Ντάνιελ Ραγκσντέιλ, που προερχόταν επίσης από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο νέος υπουργός έχει εργαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το 1984, τόσο υπό ρεπουμπλικανικές, όσο και υπό δημοκρατικές διοικήσεις. Είχε οριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα νομικός εκπρόσωπος του κράτους στην ανατολική περιοχή της Βιρτζίνια.

 Ο 62χρονος Μπέντε φέρει την εμπιστοσύνη του νέου προέδρου, καθώς είχε ταχθεί υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ προτού εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του και είχε δείξει ήδη δείγματα ότι θα εφαρμόσει το αμφιλεγόμενο διάταγμα.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, όντας ακόμα στη θέση του νομικού εκπροσώπου των ΗΠΑ, είχε θπογραμμίσει πως θα υπερασπιζόταν το διάταγμα Τραμπ έναντι της αγωγής που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.