ΗΠΑ: Με συντριπτική πλειοψηφία επικυρώθηκε ο διορισμός του νέου διευθυντή του FBI

ΗΠΑ: Με συντριπτική πλειοψηφία επικυρώθηκε ο διορισμός του νέου διευθυντή του FBI

Τρεις μήνες μετά την αποπομπή του Τζέιμς Κόμεϊ, η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε την Τρίτη τον διορισμό του πρώην δικηγόρου του υπουργείου Δικαιοσύνης Κρίστοφερ Ρέι ως διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Ο Ρέι, του οποίου ο διορισμός επικυρώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (92-5), θα αναλάβει την ανώτερη υπηρεσία επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ ενώ εξελίσσεται μια ομοσπονδιακή έρευνα πάνω στους ισχυρισμούς ότι υπήρξε συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και των Ρώσων.

Από την απόλυση του Κόμεϊ στις 9 Μαΐου, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διορίσει τον Ρόμπερτ Μόλλερ ειδικό εισαγγελέα για να επιβλέψει την έρευνα με τη συνδρομή του FBI.

Ο Ρέι ορκίστηκε στην ακροαματική διαδικασία τον περασμένο μήνα να παραμείνει ανεξάρτητος και να αποφύγει την επιρροή πολιτικών ή πίεσης από τον πρόεδρο. Έχει χαιρετίσει τον Μόλερ ως τον “τέλειο ντόμπρο άνθρωπο” και έχει συνεργαστεί με τον Κόμεϊ όταν η κυβέρνηση άσκησε δίωξη στην εταιρεία πετρελαίου Enron στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για απάτη.

Ο Ρέι υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων κατά τη θητεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, και η υποψηφιότητά του υποστηρίχθηκε από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και την πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς, Δημοκρατικών που υπηρέτησαν στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.