ΗΠΑ ή Κίνα; Ποιους θεωρούν πιο ισχυρούς οι Έλληνες και τα υπόλοιπα έθνη

ΗΠΑ ή Κίνα; Ποιους θεωρούν πιο ισχυρούς οι Έλληνες και τα υπόλοιπα έθνη

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι δύο οικονομικά πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν τα περισσότερα έθνη του πλανήτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Pew. Οι ΗΠΑ μάλιστα ξεπέρασαν σημαντικά την Κίνα, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι είναι η απόλυτη υπερδύναμη.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 54 χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η χώρα μας, εκ των οποίων οι 45 επέλεξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την οικονομικά πιο ισχυρή δύναμη. Ακολούθησαν η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία. Αίσθηση προκαλεί ότι δύο χώρες της Δύσης, η Γαλλία και ο Καναδάς, επέλεξαν την Κίνα.

Την ίδια στιγμή, μπορεί στην χώρα μας το 44% να επέλεξε τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, την ίδια στιγμή, μόλις το 32% «βλέπει» την χώρα με θετικό μάτι. Σε άλλες χώρες το ποσοστό αυτό αλλάζει σημαντικά, όπως στην περίπτωση των Φιλιππίνων, όπου το 92% δηλώνει υπέρ των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Τετάρτη, η αστυνομία στις Φιλιππίνες έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ένα πλήθος 1.000 ανθρώπων που διαδήλωναν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα, ενώ εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ένα φορτηγάκι της αστυνομίας να πέφτει πάνω στους διαδηλωτές.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.