Καστοριά: Ημερίδα για τα αρωματικά φυτά

Καστοριά: Ημερίδα για τα αρωματικά φυτά

Πρόγραμμα Ημερίδας

Στα πλαίσια του Αναπτυξιακού προγράμματος ΑγροΕΤΑΚ που υλοποιείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης στο Αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, στις 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 11.00-14.00 με θέμα:

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ: ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα Εισηγήσεων

11.00-11.10 : Προσέλευση και Εγγραφές

11.10-11.30 : Δρ. Μαλούπα Ελένη / Έρευνα στη φυτική παραγωγή  και εφαρμογή της  στην αγροτική επιχειρηματικότητα με έμφαση στα Ελληνικά αρωματικά.

11.30-11.45 : Δρ. Αναστασιάδης Φοίβος / Βοτανικοί κήποι – αλυσίδα διανομής – ωφέλεια για την τοπική οικονομία.

11.45-12.00 : Δρ. Νάτος Δημήτριος / Διεθνής αγορά αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Ο ρόλος των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην οικονομική ανάπτυξη του Ν. Καστοριάς.

12.00-12.15: Διάλειμμα

12.15-12.30: Δρ. Σάρρου Ειρήνη / Αξιολόγηση καλλιεργούμενων πληθυσμών φασκόμηλου, ποιοτικά χαρακτηριστικά και βελτιστοποίηση των μεθόδων αναπαραγωγής.

12.30-12.45: Δρ. Τζατζάνη Θηρεσία-Τερέζα / Καλλιέργεια σπαθόχορτου – Νέες δυνατότητες και χρήσεις.

12.45-13.00: Δρ. Πλιούκας Μιχαήλ / Αξιοποίηση βιοδραστικών συστατικών καλλιεργούμενων φυτών Σιδερίτη για την παραγωγή φυσικών φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

13.00-13.15: Δρ. Χατζοπούλου Πασχαλίνα / Αξιοποίηση Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στη Δυτική Μακεδονία.

13.15-14.00: Ερωτήσεις-Συζήτηση

Έργα ΕΤΑΚ που θα παρουσιαστούν σε εικονογραφημένη μορφή:

Δρ. Καδογλίδου Καλιόπη / Καινοτόμος χρήση αρωματικών φυτών στη φυτοπροστασία και στη βελτίωση δεικτών απόδοσης και ποιότητας σε καλλιέργεια τομάτας.

Δρ. Σαρροπούλου Βιργινία / Δημιουργία μητρικών φυτών με στόχο τη διατήρησηex situ διαφόρων ειδών Sideritis L.-“Τσάι του Βουνού” με τη μέθοδο του μικροπολλαπλασιασμού.

Δρ. Σκέντη Αντριάνα / Παραγωγή λειτουργικού ψωμιού υψηλής διατροφικής αξίας με την ταυτόχρονη ενσωμάτωση πίτυρου ρυζιού και αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας.

Η Επιμόρφωση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της πράξης « Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών & Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)»,  στο πλαίσιο του ΕΠ «AΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και από Εθνικούς πόρους με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συντονίζεται από το ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.