Ηλεία: Ανατροπή στη δολοφονία που έγινε θέμα στον ”Κόκκινο Κύκλο” – Η απόφαση σταθμός!

Ηλεία: Ανατροπή στη δολοφονία που έγινε θέμα στον ”Κόκκινο Κύκλο” – Η απόφαση σταθμός!

Η δολοφονία της μάνας δεν έγινε τελικά από τα χέρια του γιου της. Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη αλλά η υπόθεση έκρυβε σκοτεινά σημεία και άγνωστες αλήθειες…

Ομόφωνα αθώο έκρινε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, 57χρονο από την Αμαλιάδα, οποίος ήταν κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της μητέρας του και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη! Το Δικαστήριο δεν πείστηκε για την κατηγορία και αθώωσε τον 57χρονο, ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί όλο αυτό το διάστημα.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2010, οπότε και βρέθηκε νεκρή μέσα στο κουζινάκι του σπιτιού της η μητέρα του 57χρονου σήμερα Α.Α. Τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία από τις Αστυνομικές Αρχές σε βάρος του 57χρονου για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης μητέρας του και είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς. Ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, ενώ από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι δεν είχε κάνει κακό στη μητέρα του.

Στον πρώτο βαθμό η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και είχε επιβληθεί στον 57χρονο κάθειρξη δώδεκα ετών, ωστόσο το Δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και δεν προφυλακίστηκε τότε. Η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και η έδρα, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα που ήταν καταδικαστική αθώωσε ομόφωνα τον 57χρονο για τις κατηγορίες.

Οι δύο δικηγόροι του κατηγορούμενου αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, δήλωσαν μεταξύ άλλων: «Είναι μία απόφαση σταθμός για τα Ελληνικά ποινικά χρονικά. Είμαστε ευχαριστημένοι από την έκβαση της υπόθεσης, καθώς από την προανακριτική διαδικασία φωνάζαμε ότι ο πελάτης μας ήταν αθώος. Το Δικαστήριο εξέδωσε μία απόφαση ψύχραιμη, δίκαιη και νομικά τεκμηριωμένη και ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη». Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε βασιστεί και ένα από τα επεισόδια της γνωστής σειράς που προβαλλόταν στο παρελθόν από την τηλεόραση «Κόκκινος κύκλος».

Πηγή: newsit.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.