Αυτοί είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου

Αυτοί είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου

Αυτοί είναι δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου που προέκυψαν έπειτα από δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα ο βρετανικός Independent. Στις πρώτες τρεις θέσεις φιγουράρουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώ  στην τέταρτη ακολουθεί ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο ηγέτης που εμπνέει τον μεγαλύτερο σεβασμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία. Τρεις στους πέντε ανθρώπους (59%) έχουν θετική εικόνα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ ένας στους τρεις (29%) δεν τον βλέπουν και τόσο θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι λιγότερος αγαπητός στην πατρίδα του και συγκεντρώνει μείον δώδεκα βαθμούς.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μακράν οι πιο αναγνωρίσιμοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι δημοφιλής στη χώρα του, με καθαρή βαθμολογία 72 μονάδες, είναι αντιπαθής σε άλλα μέρη του κόσμου, με συνολικό καθαρό σκορ μείον 10 βαθμούς.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη πιο αγαπητή ηγέτης ανάμεσα στους 10 που περιλαμβάνονται στην έρευνα. Παρά το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει αρνητικό σκορ στην πατρίδα της εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε, η βαθμολογία που συγκέντρωσε στα άλλα μέρη του κόσμου είναι 13 πόντοι.

Ο Ντάβιντ Κάμερον είναι αγαπητός στο 37% του συνόλου ενώ το 28% δεν έχει και τόσο θετική άποψη γι’ αυτόν. Και ο ίδιος δεν είναι αρεστός στην πατρίδα με το σκορ του να φτάνει τους μείον 7 βαθμούς. Σε αντίθεση μάλιστα με τον Mπάρακ Ομπάμα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα. Ακόμη φαίνεται πως έχει πλήθος υποστηρικτών στο Βιετνάμ, στο Μπαγκλαντές, στα νησιά Φίτζι, την Κολομβία, την Ουκρανία, το Κόσοβο και τη Συρία.

Ο Φρανσουά Ολάντ κατάφερε να συγκεντρώσει 6 βαθμούς ανά τον κόσμο όμως στην Γαλλία δεν είναι αγαπητός καθώς συγκέντρωσε μείον 47 βαθμούς σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Αναλυτικά πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα ακολουθούν  η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντάβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και στην έκτη ο Κινέζος πρόεδρος Χι Τζινπίνγκ. Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και στην όγδοη η πρόεδρος της Βραζιλίας πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ. Τέλος την ένατη θέση φιγουράρει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ  και την δέκατη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.