Η Καστοριά στο Ride των 1.000 μιλίων της Harley Davidson

Ξεκίνησε στις 9:15 το πρωί σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου από τα Mac Donald’s στις Αφίδνες, λίγο μετά τα διόδια η λέσχη της Harley-Davidson, για τη φετινή βόλτα των 1.000 μιλιών η οποία θα πραγματοποιηθεί από αύριο 2 έως την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου. Στο Ride των 1.000 μιλίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, θα συμμετάσχουν μέλη του H.O.G Athena Chapter, μέλη γειτονικών H.O.G Chapters από τις Βαλκανικές χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, καθώς και από την Ιταλία, αλλά και λάτρεις της μοτοσικλέτας. Η επιλογή της Καστοριάς φυσικά δεν ήταν τυχαία αφού συνδυάζει τις υπέροχες φυσικές ομορφιές της Δυτικής Μακεδονίας με την ιδανική γεωγραφική θέση για εξορμήσεις. Κατά τη διάρκεια του 3ήμερου αυτού event,  θα καλυφθούν περί τα 1.600 χλμ. σε επιλεγμένες διαδρομές, αποφεύγοντας κατά το μεγαλύτερο μέρος τους μονότονους αυτοκινητόδρομους, οδηγώντας μέσα σε καταπράσινα βουνά, δίπλα σε ποτάμια, φράγματα και γραφικά ελληνικά χωριά, απολαμβάνοντας την ελληνική φύση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδρομές σε 3 λίμνες, αρχίζοντας από την Ορεστιάδα (λίμνη της Καστοριάς), συνεχίζοντας την πορεία στο σύμπλεγμα των Πρεσπών που συνθέτουν ένα περιβάλλον προστατευόμενο από την UNESCO, επισκεπτόμενοι τον ‘Αγιο Αχίλλειο στη Μικρή Πρέσπα και γευματίζοντας στο χωριό Ψαράδες στη Μεγάλη Πρέσπα.
Ακολουθεί μια βόλτα μέσα σε ορεινό τοπίο και επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο, καθώς και επίσκεψη στο μοναδικής αξίας αρχαιολογικό μνημείο στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας. Το H.O.G Athena Chapter καλεί όλους τους λάτρεις της μοτοσικλέτας , ανεξάρτητα από τη μάρκα ή τύπο μοτοσικλέτας  που οδηγούν, να μοιραστούν όμορφες στιγμές –όπως οι μοτοσικλετιστές ξέρουν να ζουν, να εξερευνήσουν ενδιαφέρουσες διαδρομές, διασκεδάζοντας παρέα, γνωρίζοντας νέους φίλους και καλλιεργώντας περαιτέρω την αλληλεγγύη μεταξύ μοτοσυκλετιστών.

Και συναυλία
Η Αντιδημαρχία Τουρισμού στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης που εφαρμόζει για την ανάπτυξη βέλτιστων ειδικών μορφών τουρισμού, πραγματοποιεί μουσική εκδήλωση-συνάντηση σε συνεργασία με την Harley Davidson Athena, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου – ΔΗ.ΝΑ.Κ με ώρα έναρξης 19:00. Ο μηχανοκίνητος τουρισμός είναι μορφή τουρισμού η οποία ήδη είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε ένα εξειδικευμένο κοινό όμως διατηρεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και συμβάλλει στην τουριστική ζήτηση. Την εκδήλωση πλαισιώνουν εξαιρετικοί μουσικοί όπως ο Γιώργος Ζερβός, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των Penny & The Swingin’ Cats, πρόσφατος “Elvis Presley” στην παράσταση «Elvis Alive & Lookin’ for Trouble”, με χιλιάδες εμφανίσεις στο ενεργητικό του στα μεγαλύτερα Festival και Live Events στην Ελλάδα, καθώς και τα τοπικά συγκροτήματα “Los Alamos” και “Blue Note band”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.