Η συμφωνία στο υπουργικό και στο Euroworking group

Η συμφωνία στο υπουργικό και στο Euroworking group

Το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές βρίσκεται αυτήν την ώρα στο μικροσκόπιο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την Πέμπτη επίσης συνεδριάζει εκτάκτως και το EuroWorking group, μεσω τηλεδιάσκεψης ενόψει του Eurogroup της 22ας Μαίου, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα μέτρα και να θέσει χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυσνη του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, έφτασαν τα πρώτα σημειώματα από τα Υπουργεία, με τον προγραμματισμό δράσης ως τον Σεπτέμβριο (ή, σε κάποιες περιπτώσεις, και πέρα από αυτόν). Και, όπως προκύπτει από τα σημειώματα αυτά, στην αιχμή του κυβερνητικού έργου βρίσκονται τα λεγόμενα κοινωνικά Υπουργεία (Παιδείας, Εργασίας και Υγείας) αλλά και η προστασία του πολίτη.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές «κλειδί» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στρέφονται στο ζήτημα του χρέους.

Πηγή: ert.gr, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.