Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στρατολογεί νέα μέλη και ετοιμάζει επιθέσεις

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στρατολογεί νέα μέλη και ετοιμάζει επιθέσεις

Μια νέα ομάδα ατόμων, ανάμεσα τους και ποινικούς, έχει καταφέρει να στρατολογήσει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αιματηρών χτυπημάτων.

Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για 6 πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να παίζουν οι γυναίκες. Τα απανωτά χτυπήματα από την αντιτρομοκρατική, με τις συλλήψεις και τη ματαίωση του σχεδίου απόδρασης από τις φυλακές, φαίνεται πως έκανε τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης να καταφύγουν στη «γυναικεία στήριξη».

Άλλωστε ο συντάκτης της προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης στην επίθεση στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη έκανε ξεκάθαρο από την αρχή του κειμένου ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν καταφέρει να παρακολουθήσουν τη δικαστική λειτουργό και να ανακαλύψουν που ήταν το σπίτι της, αλλά και το ότι είχε αστυνομική προστασία.

Έστειλαν έτσι και ένα μήνυμα στους επόμενους στόχους τους ότι η αστυνομική φρουρά δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

Το σχέδιο «Νέμεσις», όπως το έχουν ονομάσει, φαίνεται να το στηρίζουν επιχειρησιακά τα ασύλληπτα νέα στρατολογημένα άτομα αλλά και τουλάχιστον ένας ποινικός, ο οποίος κατασκευάζει και τις βόμβες.

Η σχέση των τρομοκρατών της «Συνωμοσίας» με τους ποινικούς άρχισε μέσα στον Κορυδαλλό, όταν απευθύνθηκαν σε γνωστό άνθρωπο της νύχτας, κρατούμενο των φυλακών, για να τους φέρει σε επαφή με κάποιον που κατασκευάζει βόμβες.

Οι αστυνομικοί μάλιστα είχαν εντοπίσει ότι οι πυρήνες είχαν δώσει στο «αστέρι των βομβών», τον κωδικό «μάγειρας».

Για τους έμπειρους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αποτελεί ίσως την πιο επικίνδυνη, απρόβλεπτη, και χωρίς όρια και φραγμούς οργάνωση.

Προκαλεί δε, μεγάλα ερωτηματικά πως είναι δυνατόν να έχουν οργανώσει τρομοκρατικά χτυπήματα, να στρατολογούν νέα μέλη, να στέλνουν παγιδευμένα με βόμβα πακέτα, να γράφουν προκηρύξεις, και όλα αυτά μέσα από τη φυλακή.

Ακόμα και μετά από όλα αυτά, τα βασικά μέλη της «Συνωμοσίας» παραμένουν στην ίδια φυλακή και φυσικά έρχονται σε επαφή σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τα ηγετικά μέλη δε, έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, δίνουν συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του αντιεξουσιαστικού χώρου και εκτοξεύουν απειλές για τη ζωή δικαστών και αστυνομικών κάθε φορά που βρίσκονται σε δικαστική αίθουσα.

Στέλεχος της Κατεχάκη έλεγε στο CNN Greece ότι «οι πυρήνες της φωτιάς είναι η οργάνωση με τα περισσότερα χτυπήματα και καθώς τα μέλη της γνωρίζουν ότι οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί, δεν αφήνουν περιθώριο να βγουν γρήγορα από τη φυλακή, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατές τρομοκρατικές επιθέσεις…», και συμπλήρωνε «.. Ακόμη και αν φτάσουν στη δολοφονία, δεν θα μας κάνει εντύπωση να μην αναλάβουν την ευθύνη επίσημα με προκήρυξη για να μην καταδικαστούν για ανθρωποκτονία, όμως όλοι θα γνωρίζουν από ποια οργάνωση προήλθε…»

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.