Η Σερβία αρνείται ότι ετοιμάζει τείχος για τους μετανάστες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ

Η Σερβία αρνείται ότι ετοιμάζει τείχος για τους μετανάστες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ

Η Σερβία δεν θα χτίσει κανένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με την ΠΓΔΜ προκειμένου να περιορίσει το «κύμα» προσφύγων που δέχεται, ούτε θα χτίσει κέντρα υποδοχής, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς στην εφημερίδα Danas του Βελιγραδίου.

Η ροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή που κατευθύνεται στην Ουγγαρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, «θα στραφεί προς την Κροατία και τη Βουλγαρία.

«Δεν πιστεύω ότι η Σερβία θα αποφασίσει κάποια στιγμή να χτίσει τείχος στα σύνορα με την ΠΓΔΜ προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάτσιτς.

Ερωτηθείς πώς θα συμπεριφερθεί το Βελιγράδι και τι μέτρα θα λάβει, εάν το ουγγρικό τείχος – στα σύνορα με τη Σερβία – οδηγήσει πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην Ε.Ε. μέσω σερβικού εδάφους, παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα, ο κ. Ντάτσιτς εκτίμησε ότι αυτό δεν θα συμβεί, καθώς οι μετανάστες «γνωρίζουν πού μπορούν να πάνε και από πού να περάσουν προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους».

«Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η Σερβία δεν θα χρειαστεί να χτίσει κέντρα υποδοχής μεταναστών, επειδή δεν αναμένεται αύξηση του αριθμούς τους», σημείωσε και πρόσθεσε πως, εξαιτίας του ουγγρικού τείχους, οι πρόσφυγες θα κινηθούν προς την Κροατία και τη Βουλγαρία.

 

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.