Η πρόγνωση του καιρού από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα

Η πρόγνωση του καιρού από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα

Νέο επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις ερχόμενες μέρες με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι χιονοπτώσεις, η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ο ολικό παγετός στα βόρεια της χώρας.

Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Πέμπτη έως και τη Δευτέρα:

Πέμπτη 05-01-2017
Καιρό: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Στη βόρεια Ελλάδα μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 8 Μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Από το απόγευμα όμως σε πτώση από βορρά προς νότο.

Παρασκευή 06-01-2017 και Σάββατο 07-01-2017
Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρά το Σάββατο, σταδιακά θα εξασθενήσουν στις περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ οι οποίοι από το Σάββατο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε σημαντική πτώση.

Κυριακή 08-01-2017
Καιρός: Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες σε δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.

Δευτέρα 09-01-2017
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινεw ώρες στα ηπειρωτικά, στα βόρεια ολικός.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.