Η παρέμβαση Βαρουφάκη πριν το σημερινό EWG

Η παρέμβαση Βαρουφάκη πριν το σημερινό EWG

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC πριν την έναρξη του EuroWorkingGroup.

Αναλυτικά είπε:

Η χώρα μας έχει μπει σε μια οικονομική πορεία που κάνει την καθημερινή ζωή αβάσταχτη. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας καταλαβαίνει πως καμία κυβέρνηση, όσο μεταρρυθμιστική και αν είναι, δε μπορεί να συντηρήσει το υπάρχον χρέος της Ελλάδας.

Η χώρα ήταν σε δεινή ανάγκη για μεταρρυθμίσεις αλλά έγινε α-μεταρρύθμιστη εξαιτίας των μακρο-οικονομικών πολιτικών που επιλέχθηκαν, οι οποίες ήταν αδύνατο να συντηρηθούν. Αντί να «επιτεθούν» στις χειρότερες υποθέσεις διαφθοράς, οι «δανειστές» έχουν βάλει στο στόχο τους φτωχούς και τους συνταξιούχους και όχι τους ολιγάρχες.

Πρέπει να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα. Η τραγωδία είναι πως το 2010, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, δόθηκε ένα τεράστιο δάνειο που το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει το χρέος από τους «ώμους» των γερμανο-φραγκικών τραπεζών σε αυτούς των πιο αδύναμων φορολογούμενων της Ευρώπης.

Είναι σαν να δίνεις μια πιστωτική κάρτα σε μια χρεοκοπημένη οντότητα και μετά και άλλη και άλλη. Όσο συνεχίζεται αυτό η Ελλάδα θα είναι α-μεταρρύθμιστη και αυτό είναι απότοκος των πολιτικών της ΕΕ.

Πηγή:http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.