Κρήτη: Η μεγάλη ανατροπή – Βρισκόταν φυλακή ενώ ήταν αθώος!

Κρήτη: Η μεγάλη ανατροπή – Βρισκόταν φυλακή ενώ ήταν αθώος!

Ο πατέρας έξι παιδιών επέμενε από την πρώτη στιγμή πως ήταν αθώος αλλά δεν έπεισε τους δικαστές. Επί δύο ολόκληρα χρόνια βρισκόταν στις φυλακές της Κρήτης. Τώρα ζητάει να αποζημιωθεί…

Η υπόθεση με τον πατέρα έξι παιδιών που κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε ως ιδιοκτήτης χασισοφυτείας ενώ όπως αποδείχθηκε ήταν αθώος κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο ίδιος έμεινε σε φυλακή της Κρήτης για δύο χρόνια αν και επέμενε από την πρώτη στιγμή πως δεν είχε σχέση με την απόφαση. Ο λόγος για τον Χαραλάμπο Μακρυλάκη, που όπως λέει βίωσε έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη και οδηγήθηκε στην οικονομική καταστροφή, χωρίς οι υπεύθυνοι να έχουν έρθει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όλα ξεκινούν τον Αύγουστο του 2004 στην περιοχή Άνω Βαλσαμόνερο Ρεθύμνου, όταν ανακαλύφθηκε μια μεγάλη χασισοφυτεία. Τα δενδρύλια καταστράφηκαν και ο ιδιοκτήτης της έκτασης ζήτησε από τον κτηνοτρόφο Χαράλαμπο Μακρυλάκη να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη έκταση για χώρο τροφής των προβάτων του, όπως κι έγινε. Περίπου, δυο χρόνια αργότερα ορίστηκε η πρώτη δίκη προκειμένου να τιμωρηθούν οι δράστες. Κατηγορούμενος ήταν και ο πατέρας των έξι παιδιών. Η δίκη αναβλήθηκε πολλές φορές, με τον κτηνοτρόφο να παραμένει υπόδικος για επτά ολόκληρα χρόνια.

Τελικά πραγματοποιήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων την 1η Νοεμβρίου του 2011. Όλοι οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Χαράλαμπος Μακρυλάκης νοίκιασε την επίμαχη έκταση, σε μεταγενέστερο χρόνο από αυτόν που οι αστυνομικοί αποκάλυψαν την παράνομη καλλιέργεια. Ωστόσο ο πέλεκυς της δικαιοσύνης ήταν βαρύς για τον πατέρα των έξι ανήλικων παιδιών. Τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 18 ετών, επιβολή προστίμου της τάξεως των 300.000 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

”Ήταν κεραυνός. Βρέθηκα με τις χειροπέδες και στην κλούβα για την φυλακή. Μας διέλυσαν. Η γυναίκα μου υπέστη σοκ. Άφησα πίσω έξι παιδιά, το μεγαλύτερο δέκα ετών και το μικρότερο τριών. Αν ζούσαμε σε κάποια μεγαλούπολη, θα είχαν πεθάνει. Την οικογένεια μου την βοήθησε όλη η τοπική κοινωνία και η εκκλησία γιατί γνώριζαν ποιος είμαι και τί πραγματικά είχε συμβεί”, αναφέρει ο Χαράλαμπος Μακρυλάκης.

Τον Οκτώβριο του 2013 αθωώθηκε, καθώς στο δικαστήριο προσκόμισε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι οι μάρτυρες κατηγορίας κατά της πρώτης δίκης είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν ως χασισσοκαλλιεργητές τις ίδιας φυτείας. Ταυτόχρονα ο Χαράλαμπος Μακρυλάκης έκανε αίτηση αποζημίωσης, ενώ ο εισαγγελέας από την πλευρά του ζήτησε την αναίρεση της στον Άρειο Πάγο.

Πηγή: zarpanews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.