Η Βουλγαρία υψώνει νέους φράχτες στα σύνορα με Ελλάδα και Τουρκία

Η Βουλγαρία υψώνει νέους φράχτες στα σύνορα με Ελλάδα και Τουρκία

 

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει πρόσθετα μέτρα για να κλείσει τα κενά στα σύνορά της με την Ελλάδα και την Τουρκία, υψώνοντας φράχτες που θα περιορίσουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από την εμπόλεμες περιοχές και τη Μέση Ανατολή, γράφει το Politico.

Το περιοδικό επικαλείται άρθρο της Bild, που αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο της βουλγαρικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το άρθρο η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει επισημάνει κενά ασφαλείας στα σύνορα που μπορεί να αυξήσουν τη δραστηριότητα των λαθρεμπόρων.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υψώσει νέους φράχτες στα σύνορα με την Ελλάδα και να προσθέσει επιπλέον 160 χιλιόμετρα φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ενέργειες στο Αιγαίο για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές έχει αλλάξει τη διαδρομή των λαθρεμπόρων, οι οποίοι πλέον ψάχνουν νέες διαδρομές.

Τον περασμένο Μάρτιο η Βουλγαρία προειδοποίησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για τις πιθανές επιπτώσεις της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ ότι η επιστροφή των προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία είναι πολύ πιθανό να ανοίξει νέες διαδρομές για την είσοδο των προσφύγων στην Ευρώπη.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.