Η Β.Κορέα απειλεί να βυθίσει αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Η Β.Κορέα απειλεί να βυθίσει αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την ικανότητά της να βυθίσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson,  ενώ οι απειλές της Πιονγιάνγκ για επιθέσεις κατά και συμμάχων των ΗΠΑ, κρατούν σε συνεχή επικοινωνία τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ  με τους ηγέτες της Κίνας, αλλά και της Ιαπωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει γνωστοποιήσει την ακριβή θέση του αεροπλανοφόρου, ωστόσο έγινε γνωστό ότι η ναυτική αρμάδα συνοδεύεται κι από δύο αντιτορπιλικά της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο διεξαγωγής ναυτικών ασκήσεων.

Η επίσημη εφημερίδα της  Πιονγιάνγκ απέδωσε “χαρακτηριστικά ζώου” στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, τονίζοντας ότι μία επίθεση σε βάρος του θα είναι “απόδειξη της αμυνιστικής ισχύος των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.”

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός εκθείασε την αποφασιστικότητα του Ντόναλντ Τραμπ που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ ο Κινέζος πρόεδρος συνέστησε αυτοσυγκράτηση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ εκδήλωσε την αντίθεσή του σε στρατιωτικές ενέργειες που δεν φέρουν έγκριση  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, η Βόρεια Κορέα αναμένεται να τιμήσει αύριο την 85η επέτειο από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά προγραμματίζονται πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές.

Συντελώντας στην κλιμάκωση της έντασης, η Βόρεια Κορέα συνέλαβε 50χρονο Αμερικανό-Κορεάτη, τον τρίτο Αμερικανό πολίτη που κρατείται σε φυλακή της Πιονγιάνγκ. Πρόκειται για τον Τόνι Κιμ που δίαδασκε λογιστικά στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (PUST), σύμφωνα με το Reuters.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.