Η Άγκυρα θα ακυρώσει τις συμφωνίες για το προσφυγικό εάν η ΕΕ δεν τηρήσει το λόγο της, δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικού αναφορικά με την πορεία της συμφωνίας που έχει συνάψει η γειτονική χώρα με την ΕΕ για το περιορισμό της ροής των προσφύγων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό εάν οι Βρυξέλλες δεν τηρήσουν το λόγο τους.

Ο Τούρκος υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Συρία, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα με στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία στην Ευρώπη.

«Η συμφωνία που συνήψαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί» τόνισε ο Τσαβούσογλου.

«Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με τους μετανάστες εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.