Νόμιμες οι γυμνές βόλτες στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Νόμιμες οι γυμνές βόλτες στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Νόμιμες έκρινε το δικαστήριο τις γυμνές βόλτες στη Θεσσαλονίκη από τους δύο νεαρούς που έχουν γίνει γνωστοί ως”γυμνιστές της Θεσσαλονίκης”. Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο από καθηγητή στην Αθήνα που είδε τον 25χρονο και τον 32χρονο στο youtube και αποφάσισε να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Από εκεί στάλθηκε δικογραφία για προσβολή δημοσίας αιδούς στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ο οποίος, προώθησε την υπόθεση στο αρχείο επειδή δε θεώρησε το γυμνό ακόλαστη πράξη.
Σύμφωνα με το seleo.gr, η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση έκρινε ότι «δε διαπιστώθηκε κάποια συμπεριφορά ή πράξη εκ μέρους των δύο αυτών ατόμων, οι οποίες να μπορούν να χαρακτηριστούν ακόλαστη ή ασελγής πράξη, οι οποίες εξάλλου, όπως έχει αποφανθεί ο Άρειος Πάγος, εκφεύγουν του απλού γυμνού και παραπέμπουν σε σεξουαλικές πράξεις, οπότε πράγματι υφίσταται προσβολή του δημοσίου αισθήματος και σε κάθε περίπτωση η ακτιβιστική δράση ανάδειξης του γυμνού σώματος, δεν είναι ανήθικη πράξη και σαφώς δυσανάλογος ο χαρακτηρισμός της ως πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις».
Επίσης η εισαγγελέας τονίζει ότι η εμφάνιση του γυμνού σώματος, «είναι κάτι το οποίο ως καλλιτεχνική έκφραση, συναντάται σε θεατρικές παραστάσεις και σε άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ή εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, και η συγκεκριμένη ακτιβιστική δράση δεν αποτελεί μοναδικό ή πρωτόγνωρο φαινόμενο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.