Διαψεύδει τη Guardian ο Γκρουέφσκι για την αλλαγή του ονόματος και κάνει λόγο για προβοκάτσια

Διαψεύδει τη Guardian ο Γκρουέφσκι για την αλλαγή του ονόματος και κάνει λόγο για προβοκάτσια

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian όπου και φιλοξενείται συνέντευξη του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο Νικολά Γκρουέφσκι εμφανίζεται διαλλακτικός ως προς το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος «Μακεδονία».
Η αντίδραση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν πολύ έντονη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την εκτίμηση της βρετανικής εφημερίδας και κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.
«Δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο και θα αντιδράσουμε και προς τον Guardian. Αυτό φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο, από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση. Αυτό είναι κρυστάλλινα σαφές. Παρόμοιες προβοκάτσιες υπήρξαν και θα υπάρξουν και εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Προφανώς, το θέμα της ονομασίας γίνεται δημοφιλές αυτήν την περίοδο, όπως ακριβώς το περιμέναμε και παρόμοιες εσκεμμένες και λανθασμένες ερμηνείες από πολλούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της διαδικασίας και έχουν ανάγκη ψευδούς αποκλειστικότητας, ή προωθούν τη δική τους ατζέντα, είναι αναμενόμενες», ανέφερε ο Ν.Γκρούεφσκι σε γραπτή δήλωσή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.