Γρεβενά: Στη Βουλή οι καταστροφές από τη Θεομηνία

Γρεβενά: Στη Βουλή οι καταστροφές από τη Θεομηνία

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτση και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τις καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών «μετράει τις εκτεταμένες καταστροφές  στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, που προκάλεσε η κακοκαιρία, που την έπληξε στις 9 και 10 Σεπτέμβρη», οι οποίες όπως αναφέρεται  «εκτιμώνται περίπου στα δύο εκατομμύρια ευρώ».

Στην ερώτησή τους οι κ. Βαρδαλής και Δελής ζητούν να ενημερωθούν από τους υπουργούς ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να γίνει: άμεσα καταγραφή των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των αποζημιώσεων, αλλά και για να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το ανάλογο προσωπικό για την συντήρηση του επαρχιακού αγροτικού οδικού δικτύου και τον καθαρισμό των ρεμάτων και των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.